Головна Новини Суспільство Біженці Естонія прийняла більше біженців із Росії, ніж з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія прийняла більше біженців із Росії, ніж з України

Біженці в Естонії: чому кількість росіян перевищує інші національності

5 червня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

В останні роки Естонія стала одним із головних притулків у Європі для людей, які шукають захист та нові можливості. Згідно з останніми даними, опублікованими естонським виданням Delfi, найбільша кількість заявників на притулок у 2023 році — громадяни Російської Федерації. Вони випереджають за чисельністю навіть біженців із України та інших країн.

Естонія прийняла більше біженців із Росії, ніж з України

Естонські центри для біженців прийняли рекордну кількість росіян

Центри допомоги в Естонії надають не лише притулок, а й широкий спектр соціальних послуг. Так, у 2023 році вони дали притулок близько 200 претендентів на отримання притулку: 45 з України, 23 з Афганістану, 11 з Грузії, 60 з Росії та 61 з інших країн.

Для українців та інших біженців є різні види державної допомоги. Сім'ї з дітьми можуть розраховувати на дитячу допомогу: 60 євро на першу і другу дитину і 100 євро на третю і кожну наступну. Допомога багатодітним сім'ям ще більша — від 300 євро на місяць для сімей з трьома дітьми до 400 євро для сімей з сімома і більше дітьми. Також надається одноразова допомога на дитину у розмірі 50 євро.

Біженці, які перебувають у пошуку роботи, можуть отримувати допомогу по безробіттю у розмірі 292 євро на місяць до дев'яти місяців. Естонія також компенсує різницю між національною та українською пенсіями, що становить приблизно 275 євро. Для людей з інвалідністю передбачено спеціальні програми соціальної підтримки.

Раніше "Коментарі" писали, що Чехія оголосила про старт нового проекту, спрямованого на підтримку українських біженців, які вирішили повернутися на батьківщину. З червня по листопад цього року 400 українців зможуть безкоштовно вирушити додому — всі витрати на оплату проїзду візьме на себе чеський уряд. Особливу увагу приділено тим, хто за станом здоров'я потребує супроводу: для 30 пацієнтів буде організовано транспорт швидкої допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини