Головна Новини Суспільство Біженці Дітям, які навчаються за кордоном, зарахують оцінки в українських школах. Що для цього треба зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Дітям, які навчаються за кордоном, зарахують оцінки в українських школах. Що для цього треба зробити

В МОН розробили документ щодо навчання учнів в умовах воєнного стану. Він передбачає, що українські школи частково зарахують оцінки дітям, які навчаються за кордоном, повідомляють в Мінреінтеграції, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 16:53
Поділіться публікацією:

Українським дітям, які змушені були покинути Україну і навчатися за кордоном, при поверненні додому зарахують оцінки отримані в іноземній школі. Міністерством освіти та науки було розроблено документ з окремими рекомендаціями, як навчати учнів у школі в умовах воєнного стану.

Дітям, які навчаються за кордоном, зарахують оцінки в українських школах. Що для цього треба зробити

Діти здаватимуть тільки предмети, які стосуються України

Один з представників освітнього відомства зазначив, що всі оцінки, які школярі отримали в іноземній школі будуть зараховані на підставі наданих документів. Зокрема, потрібно буде предʼявити витяг оцінок, отриманих за кордоном, а також довідку про систему оцінювання, якою користується країна, де проживали діти.

Проте є виключення. Він стосується так званого "українського компоненту", який учні мають змогу вивчати дистанційно в визначених закладах освіти або на базі Міжнародної української школи. Мова йде про предмети українська мова та література, історія України, основи правознавства, географія, громадянська освіта, захист України та "Я досліджую світ".

В Мінреінтеграції відзначили, що дії МОН направлені на те, щоби діти уникали подвійного навантаження від навчання у двох школах – українській та закордонній.

Як писали "Коментарі" освітній омбудсмен Сергій Горбачов звертався до директорів шкіл, аби вони не "вичавлювали" українських школярів, які перебувають за кордоном, з рідних закладів освіти. Він обурився тим, що деякі директори шкіл влаштовують учням іспити з тих предметів, які не стостуються українознавчого компоненту.

Також "Коментарі" писали, що близькопівмільйона українських дітей, за даними МОН, навчаються у школах різних країн світу через війну. Портал поспілкувалися з батьками. Деякі історії досить непрості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minre.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини