Головна Новини Суспільство Біженці Чому українці не хочуть повертатися з-за кордону: результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому українці не хочуть повертатися з-за кордону: результати дослідження

Українці в Німеччині та Нідерландах отримують зарплату в 3-4 рази більшу, ніж вдома

29 червня 2024, 08:30 comments2352
Поділіться публікацією:

Продовження війни в Україні – далеко не перша і не основна причина, чому більшість наших співвітчизників не поспішає повертатися додому. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чимало українців виїхало саме до Німеччини та Нідерландів. Громадяни України, які працюють у Німеччині та Нідерландах, отримують значно вищу чисту зарплату, ніж в Україні. Про це повідомляють у Міграційній платформі EWL за результатами дослідження "Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах".

Чому українці не хочуть повертатися з-за кордону: результати дослідження

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

У середньому в Німеччині вони заробляють 1334 євро на місяць нетто ("чистими"). Це приблизно в чотири рази перевищує середню зарплату нетто в Україні.

В Нідерландах середня зарплата нетто українців становить 1104 євро на місяць, що приблизно втричі більше середньої зарплати в Україні. Понад чверть респондентів у Німеччині (28%) визнали, що отримують від 1500 євро до 1999 євро чистими.  Ще 22% респондентів вказали, що їхня зарплата — менше 499 євро.

У Нідерландах чверть респондентів повідомили про чисту зарплату від 1000 євро до 1499 євро. Ще чверть отримують від 500 до 999 євро та решта 25% -  нижче 499 євро.

Майже три чверті респондентів в обох країнах (70% у Німеччині та 73% у Нідерландах) оцінюють свій фінансовий стан як "середній".

Більшість українських біженців у Німеччині (63%) та Нідерландах (значно більше, 81%) покладаються на місцеву фінансову допомогу. Це свідчить про проблеми, з якими вони стикаються, часто не маючи постійного доходу чи потребуючи державної підтримки.

Натомість майже половина опитаних як у Німеччині (44%) і в Нідерландах (40%) стверджує, що попри фінансову допомогу, яка дозволяє їм жити в країні перебування, вони все одно вирішують працювати.

Також дослідження показує, що 25% громадян України в Німеччині надсилають гроші в Україну. У Нідерландах 11% респондентів відправляють фінансову допомогу на Батьківщину.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шольц згадав про українських біженців у Німеччині: із чим звернувся до ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

29 червня 2024, 13:28

Все логично: люди уехали в нормальные свободные страны, в которых можно спокойно жить, работать и развиваться. А что может предложить им Украина? Разве что скотское отношение к своим гражданам и широкие возможности быть обманутым, обворованным, убитым или покалеченным. Понятно, что люди бегут отсюда как от чумы и не хотят возвращаться.

Донбас

29 червня 2024, 07:34

"План закінчення війни буде готовий в цьому році, - Зеленський" И толку от этого плана? Ты, гнида циничная, уже планировал пивко попивать в Крыму, и что? Очередная обіцянка цяцянка. Клоуну поверить - себя обмануть. Мерзкий, циричный Лжец.


Новини