Головна Новини Суспільство Біженці Американська організація пропонує допомогу українцям: який її розмір та хто може отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська організація пропонує допомогу українцям: який її розмір та хто може отримати

Благодійна організація HIAS надає фінансову підтримку постраждалим від війни громадянам України

8 грудня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Допомогу у розмірі 2200 грн, які виплачуватимуться впродовж 3 місяців кожному члену родини, зможуть отримати постраждалі сім’ї Київської та Харківської областей. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції. 

Американська організація пропонує допомогу українцям: який її розмір та хто може отримати

Виплата передбачена постраждалим від війни. Фото: https://pixabay.com/


Кошти пропонують не тільки родинам, які внаслідок воєнних дій Росії втратили житло й роботу, а й внутрішньо переміщені особи з цих регіонів. Згідно з повідомленням, грошова підтримка від американської благодійної організації передбачена також для осіб з інвалідністю, членів неповних сімей тощо. Адреси для отримання детальної інформації — на фото.


Американська організація пропонує допомогу українцям: який її розмір та хто може отримати - фото 2


Яку ще допомогу можуть отримати постраждалі від війни українці


Внутрішньо переміщені особи отримують допомогу 2 тис. грн від держави раз на місяць. Для осіб з інвалідністю та дітей розмір виплати більший — 3 тис. грн. Фінансову підтримку надають після евакуації прямо на вокзалі. Гроші безпосередньо людям видає Укрпошта.


Крім того, Мінреінтеграції спрямувало десятки мільйонів гривень звільненим з російського полону та сім’ям незаконно ув’язнених в рф українських громадян.


Разом з тим, у межах спільних проєктів Мінреінтеграції, Укрпошти та міжнародних організацій жителям звільненого Херсона й області через Укрпошту виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 1200 та 2200 гривень на особу.


Раніше ми писали, що влада Вроцлава попередила про проблеми з житлом у нових переселенців.  Справа в тому, що поселити їх у себе в будинку зможе також не кожен поляк, адже, починаючи з січня 2023 року, Польща знижує розмір допомоги для власників квартир майже вдвічі, незабаром на кожного українця за добу платитимуть не 40 злотих, як раніше, а 20 злотих максимум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minre.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ала

8 грудня 2022, 11:32

рлорл


Новини