Головна Новини Суспільство 2024 Економічне бронювання зупинили через обурення Зеленського: що відомо про раптову перевірку Кабміном "броні"
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічне бронювання зупинили через обурення Зеленського: що відомо про раптову перевірку Кабміном "броні"

Насуваються перевірки підприємств та організацій, які бронюють своїх працівників.

9 жовтня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

 На рішення Кабінету Міністрів України щодо призупинення економічного бронювання працівників підприємств та організацій дійсно вплинула позиція президента Володимира Зеленського, повідомляє "Економічна правда".

 Економічне бронювання зупинили через обурення Зеленського: що відомо про раптову перевірку Кабміном "броні"

Економічне бронювання в Україні зупинили (фото з відкритих джерел)

Згідно з джерелами видання в уряді, президент був незадоволений тим, що кількість заброньованих працівників сягнула 1,5 мільйона осіб. Це стало однією з причин, чому уряд прийняв рішення призупинити економічне бронювання працівників, яке дозволяло підприємствам утримувати своїх фахівців від мобілізації до лав Збройних Сил України.

Джерела ЕП також зазначили, що Зеленський висловив своє обурення під час однієї з нарад. На засіданні він наголосив, що кількість заброньованих працівників є надмірною, враховуючи потреби ЗСУ у мобілізації додаткових сил.

"Президент був на нараді. Обурювався, що забронювали 1,5 мільйона", — пояснив співрозмовник ЕП причину ухвалення відповідного рішення.

Водночас, увечері 9 жовтня, видання The Page опублікувало скріншоти нібито постанови Кабміну, де йшлося про тимчасове зупинення економічного бронювання працівників.  

Зокрема, як повідомляє видання, зміни передбачають анулювання відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних у разі виявлення необґрунтованого бронювання під час мобілізації. Окрім того, зміни також передбачають призупинення до 15 листопада 2024 року дії деяких положень постанови Кабміну від 27 січня 2023 року №76. Зокрема, відзначає видання, це стосується критеріїв та порядку визначення підприємств, установ і організацій, які вважаються критично важливими для економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час особливого періоду, а також для потреб Збройних Сил і інших військових формувань.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини