Головна Статті Суспільство робота і кар'єра Європейський ринок праці: які спеціальності будуть найбільш затребувані в 2024 році
commentss Cтатті Всі новини

Європейський ринок праці: які спеціальності будуть найбільш затребувані в 2024 році

IT - це одна з найпопулярніших і водночас затребуваних сфер у світі

20 листопада 2023, 06:00 comments1842
Поділіться публікацією:

У всьому світі на ринках праці знову почалося піднесення після величезної хвилі розчарувань та безробіття. І хоч ситуація покращується, досить складно знайти правильних, кваліфікованих і досвідчених кандидатів на найбільш затребувані професії 2024 року.

Європейський ринок праці: які спеціальності будуть найбільш затребувані в 2024 році

Європейський ринок праці у 2024 році (фото з відкритих джерел)

У цій статті названі найбільш затребувані професії поточного року, доступні в країнах Європи для іноземних і вітчизняних студентів, працівників і професіоналів. Ці затребувані професії пропонують високі зарплати, але з різних причин стикаються з дефіцитом навичок і працівників. Сотні робочих місць є вакантними. Тож зацікавлені кандидати можуть подавати заявки на ці посади та розпочати свій професійний шлях у країнах, які відчайдушно шукають таких талановитих людей, щоб задовольнити попит.

Розробник програмного забезпечення у Фінляндії

IT -  це одна з найпопулярніших і водночас затребуваних сфер у світі, яка пропонує професійним розробникам програмного забезпечення хороші зарплати і гідні соцпакети. Тим не менш, на європейському ринку спостерігається нестача кваліфікованих і талановитих розробників програмного забезпечення. Згідно зі статистичними даними, у Фінляндії попит на програмістів з часом значно зріс. З іншого боку, в ІТ-індустрії щороку з'являються інноваційні ідеї, технології та пристрої. Тому сотні вакансій залишаються відкритими, чекаючи на правильного кандидата, який буде відповідати цій посаді.

Зацікавлені особи можуть працювати програмістами в різних авторитетних компаніях Фінляндії, таких як Consafe Logistics, Eficode, Dispelix, Nord Pool тощо. Ці компанії шукають розумних, талановитих і кваліфікованих фахівців, які мають ступінь бакалавра або магістра в галузі комп'ютерних наук або у відповідній галузі зі знанням програмного забезпечення для ДЗЗ та досвідом роботи з програмним забезпеченням на мові C++.

Зарплата для розробника програмного забезпечення у Фінляндії: $49,203/рік

Бухгалтер на Мальті

Ще одна найбільш затребувана професія в нашому списку — бухгалтер. Так, ви не помилилися. Після пандемії корпоративний світ зіткнувся з різким спадом, коли сотні бухгалтерів втратили роботу, а суміжні галузі звільнили багатьох співробітників або найняли одну людину для багатьох операцій. Але зараз ситуація набагато стабільніша, ніж будь-коли, і численні компанії гостро потребують кандидатів з бухгалтерською освітою. Мальта, країна в Європі, оголосила надзвичайний стан через нестачу бухгалтерів і розпочала кампанію із залучення більшої кількості студентів до цієї сфери.

Більше того, цього року лише 50% працівників зареєструвалися як бухгалтери. Це свідчить про гостру нестачу кваліфікованих бухгалтерів на Мальті. Зацікавлені кандидати можуть подавати заявки на відкриті вакансії в наступних компаніях: Shireburn Software Ltd, Zampa Debattista, Mazars Malta тощо.

Академічна кваліфікація для роботи професійним бухгалтером у вищезазначених компаніях включає ступінь бакалавра або магістра в галузі бухгалтерського обліку або бізнесу. Кандидати з дипломами ACCA або ACA також можуть претендувати на роботу тут, плюс досвід роботи є вишенькою на торті.

 

Зарплата бухгалтера на Мальті: $56,721/рік

Data Scientist у Великій Британії:

За останні три роки Великобританія зіткнулася зі сплеском дефіциту Data scientists, як свідчать статистичні звіти. Транснаціональні компанії та державні установи наразі наймають працівників, які можуть ефективно виконувати операції з даними, поєднуючи статистику, математику, комп'ютерні науки, інструменти та дослідження. Крім того, уряд Великої Британії також йде трохи далі, ініціюючи деякі зміни в системі освіти, запроваджуючи галузі та освітні програми для підготовки більшої кількості науковців з даних.

З іншого боку, існує високий попит на Data Scientists майже у всіх сферах у Великобританії, таких як банки, транспорт, транснаціональні компанії тощо. Працівники можуть спробувати свої сили в таких компаніях, як FiveAI, Deepmind, Oxbotica тощо.

Робота Data Scientist у Великобританії вимагає від кандидатів наявності вищої освіти в галузі науки про дані, комп'ютерних наук або інженерії, а також знання математики і статистики, відмінних комунікативних навичок, спеціалізації в галузі штучного інтелекту, управління базами даних та аналітичних навичок.

Зарплата Data Scientist у Великобританії: $66 000/рік

Аналітик з кібербезпеки в Швейцарії

Однією з найбільш затребуваних вакансій на 2024 рік є аналітик з кібербезпеки в Швейцарії. Не дивно, що сучасні проблеми вимагають передових рішень. Технологічні галузі розвиваються з кожним днем, і завжди існує високий ризик порушень кібербезпеки.

З іншого боку, Швейцарія також стикається з дефіцитом робочої сили через різницю у вимогах працівників та пропозиціях роботодавців. З цієї причини дуже красива і водночас розвинена Швейцарія зараз потребує фахівців з кібербезпеки. Згідно з повідомленнями, близько 83% швейцарських компаній шукають гідних кандидатів, які можуть заповнити ці вакансії.

Міжнародні кандидати можуть стати частиною швейцарських компаній, які бажають найняти аналітиків з кібербезпеки для захисту бізнесу від кібератак.

Зацікавлені особи можуть подавати заявки на вакантні посади в Conexux, Addexpert GmbH, Cyberunity AG та ін., які пропонують своїм співробітникам високооплачувану заробітну плату та страхові пакети.

Академічна кваліфікація, необхідна для роботи аналітиком з кібербезпеки в Швейцарії, включає: ступінь бакалавра в галузі кібербезпеки, математики, сертифікат про післядипломну освіту в галузі кібербезпеки, а також глибокі знання Perl, C, C ++, PHP і Java.

Зарплата аналітика з кібербезпеки в Швейцарії: $69 405/рік

Лікарі загальної практики у Франції

За даними Національного статистичного управління Франції, незабаром у Франції залишиться лише кілька лікарів загальної практики, які зможуть лікувати пацієнтів.

З іншого боку, такі лікарі також відмовляються приймати нових пацієнтів через нестачу спеціалістів та велику кількість госпіталізованих пацієнтів. Особливо після Covid, Франція серйозно зіткнулася з цією проблемою і досі намагається її вирішити.

Більше того, брак коштів також погіршили ситуацію. З цієї причини французький уряд зробив кілька кроків і готовий вітати міжнародні таланти, щоб заповнити цей дефіцит. Ці фахівці можуть працювати в державних та приватних лікарнях, Doctolib та NTT Ltd.

Якщо ви хочете працювати лікарем загальної практики у Франції, це трохи складно, оскільки кандидати повинні відповідати професійним вимогам. Наприклад, кандидати повинні мати медичну освіту, затверджену Французькою медичною радою, сертифікат, що відповідає директивам ЄС, а також диплом лікаря-спеціаліста (DES) після закінчення резидентури у Франції.

Зарплата лікаря загальної практики у Франції: $173 281/рік

Працівники складу в Німеччині

Різні підприємства та престижні компанії в Німеччині за останні роки продемонстрували значне скорочення кількості складських працівників. Навпаки, заробітна плата нинішніх працівників зросла більш ніж удвічі при надлишку операційної роботи, що призвело до гострої необхідності наймати більше робітників, які можуть працювати за обмежений фонд оплати праці. У Німеччині центр компетенції кваліфікованих робітників оголосив, що сотні вакансій залишаються відкритими через відсутність відповідних кандидатів.

Таким чином, це одна з найбільш затребуваних сфер на сьогоднішній день в Німеччині. Зацікавлені кандидати можуть скористатися чудовою можливістю та подати заявку на найкращі посади в DWD-Company GmbH & Co., H.B. Fuller, Magna International Inc, Emons тощо.

Для того, щоб отримати право працювати на складі в Німеччині, необхідно мати досвід роботи у сфері складської логістики та диплом молодшого спеціаліста з логістики. Водночас, знання німецької мови та навички управління товарами на складі також є обов'язковими.

Зарплата працівника складу в Німеччині: $31 409 на рік

Фізіотерапевти в Північній Ірландії

У Північній Ірландії  від пандемії COVID-19 постраждало все — від бізнесу до економіки, освітнього сектору та системи охорони здоров'я. Саме тому країна зіткнулася із загрозливим зменшенням кількості фізіотерапевтів.

Через це пацієнти, які страждають на постковідні та реабілітаційні проблеми, не отримують лікування.

Кожне сьоме місце є вакантним, яка чекає на кваліфікованих і досвідчених фізіотерапевтів, які можуть надати допомогу пацієнтам. Зіткнувшись з такою невтішною ситуацією в державі, департамент охорони здоров'я закликав владу збільшити фінансування фізіотерапевтів та залишити місця для студентів у квоті.

Однак зацікавлені спеціалісти з-за кордону можуть працювати фізіотерапевтами з повною або частковою зайнятістю і приєднатися до Департаменту охорони здоров'я у цій благородній справі. Наразі вакансії для кандидатів у Північній Ірландії відкриті в таких компаніях, як Orthoderm, Health, and Social Care Trust, Bond Healthcare тощо.

Працівники, які бажають працювати фізіотерапевтами в Північній Ірландії, повинні мати визнаний ступінь бакалавра/магістра/відмінника з фізіотерапії. Крім того, ліцензію на практику від ISCP, також відомої як Ірландське товариство дипломованих фізіотерапевтів. Крім того, зареєструйтеся в CORU, щоб почати свою кар'єру ліцензованого фізіотерапевта в Північній Ірландії.

Зарплата фізіотерапевтів в Північній Ірландії: $50 000/рік

Отже, у 2024 році, для українців з затребуваною спеціальністю та певним досвідом роботи, будуть хороші перспективи знайти високооплачувану роботу на європейському континенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини