Головна Новини Суспільство Наука та освіта На маленькому острові в Чорному морі знайшли давньогрецьку святиню
commentss НОВИНИ Всі новини

На маленькому острові в Чорному морі знайшли давньогрецьку святиню

Острів Святого Петра біля острова Святого Іоанна має максимальну висоту всього 9 метрів над рівнем моря

16 жовтня 2020, 17:26
Поділіться публікацією:

Археологам вдалося виявити на острові Святого Петра (що 900 метрах від материкової частини Болгарії) давньогрецьку святиню, яка була створена ще в V столітті до нашої ери. Про це пише видання lux.

На маленькому острові в Чорному морі знайшли давньогрецьку святиню

Вчені знайшли давньогрецьку святиню. Фото: lux

Вчені дізналися, що пам'ятник побудували в період давньогрецької колонізації болгарського чорноморського узбережжя. Відомо, що розкопки почалися в вересні цього року і продовжуються до цих пір. За цей час експертам вдалося знайти дві структури — насипи землі (з іншого місця), які засипані дрібним камінням. Усередині них вони побачили фрагменти керамічного посуду, покриті червоним лаком і чорною глазур'ю і бронзовий наконечник тригранної стріли.

Археологи прийшли до висновку, що їм вдалося розкопати древній прибережний храм. Вони впевнені, що острів Святого Петра колись був частиною острова Святого Іоанна, а потім він відокремився через підвищення рівня моря і геологічних процесів, які відбулися за останні два тисячоліття.

Нагадаємо, археологи знайшли 1200-річний "Будинок Бога". Фахівцям вдалося знайти залишки стародавнього язичницького храму, який був створений для того, щоб поклонятися древнескандинавским богам, таким як Тор і Один. Унікальну знахідку вчені з університетського музею Бергена побачили на території Норвегії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини