Головна Статті Суспільство події Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі
commentss Cтатті Всі новини

Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі

Засновник БФ Вадим Столар разом з командою періодично організовують гуманітарні місії Фонду по всій Україні.

10 травня 2023, 12:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Благодійний фонд Вадима Столара з перших днів повномасштабної війни визначив одним зі своїх пріоритетів допомогу вимушено переміщеним особам. На жаль, російське вторгнення змусило покинути свої домівки мільйони українців, тому цей напрям роботи Фонду має великий попит. Вже багато гуманітарних місій здійснили волонтери у різних регіонах країни, і днями вирушили на захід України, де переселенців чи не найбільше. Подробиці щодо поїздки, діяльності волонтерів, відгуки ВПО про своє становище та про допомогу від благодійників – у нашому матеріалі.

Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі

Гуманітарні місії Благодійного фонду Вадима Столара

Вадим Столар розповів про нагальність допомоги вимушеним переселенцям

Засновник БФ Вадим Столар разом з командою періодично організовують гуманітарні місії Фонду по всій Україні. Зокрема, лише за останні місяці волонтери їздили з допомогою у звільнений Херсон, на прифронтову Донеччину та у Харків. Меценат пояснив, чому вважає роботу заснованого ним Фонду, спрямовану на підтримку переселенців, нагальною та важливою.

“Сьогодні в Україні близько 5 млн вимушених переселенців. Ці люди були змушені залишити свої домівки в зоні бойових дій, і багатьом вже немає куди повернутися, бо їхні будинки знищені. Переселенцям сьогодні справді важко, їм потрібна допомога. А також їм необхідно розуміти, що про їхні проблеми знають та намагаються їх вирішити. Саме тому поїздки регіонами, коли парламентарі та волонтери спілкуються з людьми, передають їм допомогу, – важливі. І я дякую всім представникам депутатської групи “Відновлення України” та Благодійного фонду, які здійснили гуманітарну місію на заході України”, – наголосив Вадим Столар.

У Фонді Вадима Столара відзвітували про місію західними областями

Цього разу волонтери привезли гуманітарну допомогу до Рівного, де багато переселенців з Донеччини і Луганщини, та на Львівщину, а саме до прихистків, де проживають люди з Донбасу, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. Також відвідали місто Перечин на Закарпатті.

“Разом з колегами групи “Відновлення України” та Благодійним фондом Вадима Столара ми вирушили з гуманітарною місією. Вона охопила три міста – Рівне, Львів і Перечин. Поспілкувалися, привезли все необхідне. Це продуктові набори, а також те, що попросили люди, які тут проживають, щоб зробити їхнє перебування якіснішим. Ми привезли їм тенісні столи, які вони замовляли. Я сподіваюся, що тут виросте не один чемпіон”, – зазначила волонтерка Фонду Наталія Приходько.

Директор Фонду Вадима Столара Андрій Фещенко зазначив, що у Рівному перебувають понад 54 тис. переселенців, переважно з Луганщини. Люди відчувають нестачу у задоволенні базових потреб: харчових продуктах, гігієнічних засобах. І у Фонді фіксують проблеми людей, надаючи їм необхідну допомогу.

Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі - фото 2
Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі - фото 3
Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі - фото 4
Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі - фото 5
Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі - фото 6
Вадим Столар: Поїздки регіонами, коли волонтери спілкуються з людьми та передають їм допомогу, – важливі - фото 7

Своєю чергою Наталія Приходько також розповіла про львівський шелтер та модульне містечко для ВПО, які організували благодійники і міська влада. За словами волонтерки, у Фонді Вадима Столара вирішили підтримати внутрішньо переміщених осіб, поспілкуватися, допомогти. Адже максимально ефективно допомагати можна лише тоді, коли маєш безпосередній контакт з тими, хто потребує допомоги.

Свою гуманітарну місію Фонд завершив у місті Перечин на Закарпатті, де активно починає роботу релокований бізнес. На одне з підприємств, яке переїхало з Краматорська, волонтери привезли допомогу – пральні машини. Їх встановлять у будинках для ВПО, які активно будують на базі одного з підприємств.

“Звісно, коли ми все це починали, була купа невирішених питань. Ми намагалися зрозуміти, як нам облаштувати бізнес і перемістити велику кількість обладнання, декілька тисяч тонн металевих виробів. Але найбільш важливе для нас – перевезти людей. Бо будь-які цехи, які ми можемо збудувати, – це лише метал. Якщо ми не наповнимо його людьми, то все так і залишиться стояти”, – розповів директор релокованого підприємства Владислав Яременко.

Переселенці вдячні Вадиму Столару та його Фонду за допомогу

Під час зустрічей вимушені переселенці розповідали про те, як змушені були покинути власні домівки через війну та як знайшли прихисток на заході України.

“Бучанський район, ми потрапили під обстріл. Бомбили з літаків. Ми забрали двох доньок і виїхали в Рівне. Тікати від російської агресії нам доводилося вже вдруге, адже у 2014 ми з родиною покинули рідну Голубівку на Луганщині. Вже понад рік мешкаємо в Рівному, але знайти роботу та відчути себе тут своїми складно. Якщо там нема куди повертатися, а в мене проблеми зі здоров'ям, то я б вже залишилася тут. А якщо мене тут нічого не чекає, безвихідь, то буду десь знову щось шукати. Тиняєшся, як немає свого куточка”, – поділилася своїми переживаннями переселенка Тетяна.

Проте навіть попри труднощі, вимушені переселенці не втрачають оптимізму та віри у краще.

“Ми прямуємо до того, щоб перемогти. До того, щоб люди відчували себе тут комфортно. І щоб вони мали надію, що буде все добре”, – каже Дарина.

Наприкінці всіх зустрічей з ВПО переселенці дякували Фонду Вадима Столара та його засновнику за те, що не забувають про їхні проблеми і труднощі, привозять допомогу та намагаються розрадити в особистому спілкуванні.

Своєю чергою сам засновник Фонду наголосив, що активна робота його команди з підтримки ВПО буде й надалі.

“Ми допомагатимемо вимушеним переселенцям до перемоги України і після неї, коли на нас чекатиме велика робота з відновлення країни!” – констатував Вадим Столар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини