Яку зарплату очікують отримувати українці: на скільки вона відрізняється від реальної

Бажана зарплата українців вища на 75% ніж реальна заробітна плата.

Фактична середня зарплата в Україні становить близько 18,5 тис. гривень, що на 75% менше від середнього рівня очікуваної зарплати, яка складає 32,4 тис. гривень. Про це свідчить дослідження NV, яке було проведене за допомогою онлайн-інтерв'ю (CAWI).

Згідно з опитуванням у кожній категорії заробітної плати Українці хотіли б отримувати більше грошей. Наприклад, ті хто заробляє до 7 500 гривень вказали на бажану зарплату на рівні понад 19 тис. гривень. Ця група має найбільший розрив між очікуваною та реальною зарплатою.

Група людей, яка отримує 16-20 тис. гривень, хотіли б мати 35,6 тис. гривень зарплати, а ті, хто заробляє більш як 45 тис. гривень, хочуть отримувати 56,7 тис. гривень в середньому щомісячно.

Таким чином середній рівень бажаної зарплати для українців становить 32,4 тис. гривень гривні. Ця сума на 75% перевищує середню зарплату опитаних українців – 18,4 тис. гривень.


Інфографіка: 4Service Group

Крім того, завдяки співвідношенню реальної середньої заробітної плати до бажаної середньої зарплати показало індекс задоволення зарплатою, який складає 57%.

Також опитування показало, що для українців основними зовнішніми факторами вибору місця роботи стали: стабільна зарплата; баланс між роботою та особистим життям; гнучкий графік та можливість працювати з дому. Щодо внутрішніх факторів на вибір місця працевлаштування, то у лідерах виявилось: особисте задоволення та реалізація; робота, яка забезпечує стабільність та безпеку; дружнє робоче середовище та невідчуття тиску чи стресу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, якою на думку українців має бути зарплата у народних депутатів та міністрів.

Також "Коментарі" писали про те, як знайти роботу, яка дозволить отримати бронювання від мобілізації.