Вільна каса!: соціологи з'ясували причину безробіття у людей з вищою освітою

Виявляється, причиною безробіття є зовсім не відсутність вакансій, а зарплата, за яку мало хто погодиться працювати після п'ятирічного навчання в вузі

Згідно з офіційною статистикою, кількість безробітних в Україні становить 516 тис осіб, близько половини з них - це українці, що має диплом про вищу освіту. Про це повідомляє портал "Finance.ua", посилаючись на дані Держстату.

Як зазначає керівник департаменту дослідження рівня життя при Інституті соціальних досліджень ім. Н. Птухи Людмила Черненко, причиною такої жалюгідної ситуації зовсім не в тому, як здавалося б, що відсутні робочі місця і пропозиції для фахівця, а в тому, що запропонована заробітна плата не відповідає вимогам фахівця. Освічена людина просто відмовляється працювати за такий мізер, а більш високооплачувану роботу знайти не можуть.

При цьому фахівець додала, що в Україні не перестає зберігати актуальність проблема, коли всі випускники вузів - це люди двох категорій.

"Є цілий сегмент одержувачів дипломів без відповідних знань. І, на жаль, це відбувається і на рівні вищої освіти, оскільки в суспільстві немає запиту на знання, а є запит на дипломи. Я очікую, що відбудеться значна трансформація і вищу освіту буде менш потрібною . Люди будуть шукати інші шляхи для отримання кваліфікації та навичок ", - уклала Черненко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про останні дані Держстату за тіньової зайнятості населення , яка не приносить дохід в госудаоственний бюджет.