В якому віці одружуються жінки: рейтинг країн

Середній вік українок на момент їхнього першого шлюбу складає майже 25 років

Україна, Білорусь і Туреччина очолили рейтинг країн, в яких жінки у найбільш ранньому віці вступають у перший шлюб. При цьому українки посіли перше місце.

Як свідчать дані Євростату, середній вік одруження українок складає 24,9 роки, білорусок – 25,1 років, а турчанок – 25,2 років.

Рейтинг країн, в яких жінки не поспішають одружуватися, очолили Швеція, Норвегія та Іспанія. Шведки вперше одружуються у 34,8 роки, іспанки – у 34,7 роки, а норвежки – у 34,1 роки.

Мешканки країн західної Європи вперше переважно одружуються після 30 років тоді, як у східній Європі жінки здебільшого укладають свій перший шлюб до 30 років.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна не зможе вибудовувати власну політику щодо Китаю, не зважаючи на позицію Заходу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко. "У співпраці з Китаєм в України немає серйозного вибору. Київ не може дозволити собі велику стратегію непрямих дій. Україна, звісно, може сформулювати власну політику щодо Китаю, однак не зможе реалізувати її. Нас обмежать в реалізації власної автономної політики з Пекіном", – розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що армія РФ продовжує зберігати значну перевагу в застосуванні артилерії, однак за останні місяці різниця у кількості пострілів суттєво скоротилася. Розрив у пострілах на фронті між Україною та Росією скоротився з 1:7 до 1:3. Як відомо, раніше перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявляв, що на початку цього року артилерійська перевага росіян була 7:1, але скоротилася до 5:1.