Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні хочуть відмовитися від паперової трудової книжки: що вирішив Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть відмовитися від паперової трудової книжки: що вирішив Кабмін

У Кабміні пропонують українцям замінити паперові трудові книжки електронним обліком трудової діяльності та ввести автоматичне призначення пенсії

3 червня 2020, 16:31 comments1586
Поділіться публікацією:

Уряд схвалив рішення щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, повідомляє Міністерство соціальної політики.

В Україні хочуть відмовитися від паперової трудової книжки: що вирішив Кабмін

Так, сьогодні, 3 червня, на засіданні Кабмін схвалив проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”.

Як пояснила міністр соціальної політики Марина Лазебна, фактично ми йдемо шляхом відмови від паперових трудових книжок.

"Ми визначаємо законодавчі підстави для автоматичного призначення пенсій за віком, через особистий електронний кабінет особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України", — зазначила міністр.

Законопроект пропонує запровадити можливість автоматичного призначення пенсії, без особистого звернення особи. А саме – буде створено механізм, який надає можливість людині самостійно обирати автоматичне призначення або відстрочення виходу на пенсію, яке матиме свої переваги у збільшеному розмірі пенсії та визначати в автоматизованому режимі найбільш вигідний варіант для призначення пенсії, включаючи дату такого призначення. Крім того, Пенсійний фонд автоматично інформуватиме про настання права на призначення пенсії та орієнтовний її розмір.

За словами Лазебної, оригінал паперової трудової буде передаватися на зберігання працівнику як офіційний документ. Якщо працівник виявить бажання продовжити її ведення, то роботодавець на його вимогу буде зобов’язаний паралельно із електронним обліком трудової діяльності внести до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.

Нагадаємо, стало відомо, як відрізняється зарплата чоловіків та жінок в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/MinSocUA/281
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини