Експерт: тривала віддалена робота знижує продуктивність і творчість

У всьому світі компанії відправили своїх працівників працювати додому, щоб знизити ймовірність захворювання в колективі

Через пандемію багато працівників перейшли на віддалену роботу та помітили спад креативу і творчих ідей. Про це пише "Дзеркало тижня".

Головний економіст Банку Англії Енді Холдейн вивчив економічний вплив віддаленої роботи, спричинена пандемією коронавірусу. Щоб запобігти та знизити ризик поширення вірусу, багато компаній відправили своїх працівників працювати додому.

У першій частині дослідження Холден вивчав вплив дистанційного способу роботи на продуктивність. До пандемії віддалена робота вважалася більш ефективною, а зараз - навпаки. Зате зазначає, що "дистанційка" зробила багатьох людей щасливішими, адже з щоденної рутини віднявся час на дорогу на роботу, яка багатьом дається важко.

Таке падіння продуктивності та зростання щастя більше пов'язаний з незвичним форматом або чимось більшим - повністю відповісти не можна.

Який же вплив дистанційна робота має на творчий процес? Існує припущення, що вдома, де стрес-факторів менше і працівник менше відволікається, можна очікувати зростання креативності. Адже перебування в шумі офісних приміщень вимагає зосередженості. Однак можна сміливо стверджувати, що відсутність постійного живого спілкування з колегами якраз і перешкоджає творчому процесу.

До того ж відомо, що вплив різних переживань пов'язаних з робочим процесом, звуки, запахи офісу і, навіть люди - можуть стати ключовим джерелом творчої іскри. Ці зовнішні подразники — "паливо" для креативу та уяви.

Проблему можна зменшити, якщо у звичне спілкування впроваджувати нові способи комунікації - голосові повідомлення або віртуальні збори. Але, навіть це не вирішить проблему повністю. Адже при живому спілкуванні відбувається побудова довіри між колегами. Відкритий офіс - або ж "оупен спейс", корпоративні заходи та конференції - допомагають стимулювати творчий процес.

Саме тому, після закінчення пандемії коронавірусу компаніям було б корисно поєднати чергування віддаленої роботи з роботою в офісі. Тобто налагодити баланс продуктивності та щастя співробітників.

Нагадаємо, "Коментарі" раніше повідомляли, про те, що норвезька компанія шукає працівника з хорошим почуттям гумору.