Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Стало відомо, скільки українців повернулися з Польщі з початку карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців повернулися з Польщі з початку карантину

Посол Польщі в Україні говорить, що в його країні влітку знаходяться близько 2 млн українців

9 червня 2020, 15:17 comments1353
Поділіться публікацією:

Надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Бартош Цихоцки заявив, що з початку карантину через коронавіруса в нашу країну повернулися близько 5% українців. Про це пише "УНІАН".

Стало відомо, скільки українців повернулися з Польщі з початку карантину

Україні Бартош Цихоцки зазначив, що дані Державного статистичного агентства Польщі свідчать про те, що в грудні минулого року в Польщі проживали понад 1,3 млн українців. Він також зазначив, що швидше за все, влітку, з-за сезонних робіт, кількість українців у Польщі може досягати 2 млн осіб. В водночас, не всі наші співгромадяни їдуть в сусідню країну за безвизу, так як для офіційного працевлаштування необхідно отримати робочу візу.

У той же час посол зазначив, що згідно зі статистикою ЄС, найбільше робочих віз українцям видає саме Польща – близько 60-70% віз у країни Євросоюзу.

Раніше "Коментарі" писали, що за місяць кількість українських заробітчан, які приїхали в Польщу під час карантину, зросла в три рази. Найбільше робочих рук з України зараз потребують сільське господарство, логістика і харчова промисловість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини