Росіяни стягують на кордон із Харківщиною нові війська: де наступає ворог

ЗСУ не дають ворогу просуватися, ведуть ефективну оборону, подекуди контратакують

Спікер Національної гвардії Руслан Музичук заявив, що російське окупаційне угрупування перекидає на Харківський напрямок, на кордоні з Україною, нові сили, зокрема мотострілецькі підрозділи, для майбутніх штурмів.

"Втрати противника протягом цих тижнів змушують його переміщувати до цього району підрозділи для поповнення та підтримання спроб наступальних дій, а також для утримання займаних ділянок", - зазначив військовий для LIGA.net.

При цьому, представники Сил оборони не дають загарбникам просуватись, створюють ефективну оборону, в деяких місцях контратакують.

Як продовжив Музичук, армія РФ має намір вести наступ в напрямку Липців.

Для розвідки місцевості на Харківщині, загарбники мають безпілотники ZALA, "Орлан" та поєднують з БпЛА типу "Ланцет". Тільки за одну добу військові нацгвардії збили 39 ворожих дронів, за тиждень - понад 100.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський розповів, як він хоче трансформувати армію. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що однією з його стратегічних задач є трансформацію українського війська у високотехнологічну армію, в якій бійці будуть максимально забезпечені технологіями, що допоможе мати не лише перевагу над ворогом, але й головне — зберегти життя наших воїнів.

В рамках цієї задачі Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем. Разом із начальником Генштабу ЗСУ генерал-майором Анатолієм Баргилевичем, міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командирами підрозділів були визначені пріоритети розвитку наземних, морських та повітряних безпілотних систем та окреслені ключові задачі на всіх рівнях.