Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Ринок фрілансерів: які сфери опинилися в топі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок фрілансерів: які сфери опинилися в топі

Бюджети на аутсорсинг в Україні в 2021 році росли значно швидше, ніж кількість фрілансерів

11 січня 2022, 17:17
Поділіться публікацією:

Минулий 2021 рік не сильно відрізнявся від 2020-го за зростанням ринку фрілансу. Але все ж таки, якщо більш скрупульозно проводити паралелі, то 2020-й все одно виявився попереду, адже на тлі страху перед коронавірусом у 2020-му році більше людей шукало віддаленої роботи. Як передає видання "Коментарі", про це розповідають у "Freelancehunt".

Ринок фрілансерів: які сфери опинилися в топі

Фріланс. Фото: zistemo.ru

Так, кількість фрілансерів у 2021 році підстрибнула на 13%, до 776 тисяч, у той час як кількість замовників на Freelancehunt збільшилася на 20% — 270 тисяч.

Ні для кого не секрет, що найбільше попитом на ринку фрілансу зазвичай користуються працівники ІТ-сектору. 2021 року було не так багато завдань, як 2020-го, але суми за оплату праці програмістів зросли.

У компанії пояснюють, багато відомих компаній вважають за краще платити великі зарплати програмістам, які працюють на віддаленні, ніж пропонувати їм офісну роботу, несучи додаткові витрати. Простим арифметичним способом можна прикинути, що програміст, який працює на віддаленні — обходиться в рази дешевше.

Відсоток замовлень у копірайтерів піднявся на 1 пункт – з 2,6% до 13,5%. Також збільшилась оплата праці.

На третій позиції з попиту опинилися дизайнери. Ця професія на ринку фрілансу також має попит.

Якщо ж говорити про чисельність, то у Freelancehunt помітили, що найбільше дизайнерів. На другій позиції – програмісти та третіми йдуть копірайтери.

Засновник Freelancehunt Олег Топчій звернув увагу на один знаковий момент – хороший фахівець на ринку фрілансу може заробляти непогані гроші, особливо якщо він працює у вузькій ніші. За хорошого фахівця багато компаній готові поборотися. У специфічних сегментах ще й нижча конкуренція, оскільки поріг входження в таку нішу набагато вищий.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла до п'ятірки країн світу за кількістю фрілансерів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини