РФ змінила ціль наступу на Півдні: що відомо про ситуацію

В ЗСУ наголошують, що російські окупанти активізували штурмові дії на лівому березі Дніпра

Російська армія не може встановити повний контроль над селом Роботине в Запорізькій області. Населений пункт зруйнований і прострілюється з обох сторін, становище на цій лінії фронту залишається складним. Про це під час ефіру FREEDOM повідомив очільник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук

Як він стверджує, загарбники не можуть ввійти в Роботине і показати реальні докази, що це поселення, чи те, що від нього залишилось, перебуває під їх контролем.

"Тому там постійно — безуспішні спроби штурмів, серйозні втрати з того боку… Вони їх іноді припиняють, ці спроби", — повідомив військовий.

Спікер зазначає, що бувають дні без штурмів на Роботинському плацдармі. Він додає, що зараз загарбники збільшили кількість штурмів на лівому березі Дніпра, на території Херсонщини.

"Вони переключили більше зараз увагу на Кринки, де теж не можуть досягти якихось вагомих результатів. Але так, там ситуація така, що фактично постійно ця територія перебуває під вогнем", — завершив керівник Сил оборони півдня України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія збирає біля кордонів України війська. Сили оборони України стабілізували фронт на північному сході Харківської області, де терористична Росія розпочала атаки на початку місяця. Однак загарбники готуються до нового наступу і планують перекинути ще 200-300 тисяч військових до України, заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

Як підкреслив міністр, мета окупантів зрозуміла, вони прагнуть відкрити новий фронт на півночі, щоб використовувати всю свою живу силу і вогневу міць проти нашої країни. Умєров додав, що росіяни прагнуть знищити українців, як націю.