Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Нові правила для іноземців: як отримати Блакитну карту в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила для іноземців: як отримати Блакитну карту в ЄС

Італія, Греція та Нідерланди оновили умови для іноземних фахівців

2 липня 2024, 16:32
Поділіться публікацією:

Італія, Греція та Нідерланди нещодавно внесли важливі зміни до правил видачі Блакитної карти ЄС. Це спеціальний дозвіл, який дозволяє громадянам з-за кордону працювати та жити в Європейському Союзі. Ці зміни відкривають нові можливості для кваліфікованих працівників з усього світу.

Нові правила для іноземців: як отримати Блакитну карту в ЄС

Три країни змінили умови для отримання EU Blue Card

Блакитна карта видається на термін від одного до чотирьох років і може бути продовжена. Власники карт мають право на зарплату, яка не менша за зарплати місцевих громадян на схожих посадах. Втім, ефективність програми обговорюється: деякі вважають, що вона знижує зарплати через збільшення конкуренції.

Італія тепер дозволяє роботодавцям подавати заявки на працевлаштування іноземців онлайн. Кандидатам потрібно мати трудовий договір на мінімум рік, вищу освіту та п'ять років досвіду роботи. Зарплата має бути в 1,5 раза вища за середню у країні.

У Греції тепер іноземці, які приїхали без візи або за короткостроковою візою, можуть подати заяву на Блакитну карту. Це відкриває їм шлях до участі у процесі відбору на роботу.

У Нідерландах вимоги стосовно освіти змінилися: тепер достатньо мати п'ять років досвіду роботи, навіть без вищої освіти. Крім того, термін дії карт продовжено з чотирьох до п'яти років, а поріг заробітної плати знижено.

Ці оновлення мають на меті зробити Європу більш привабливою для талановитих фахівців з-за кордону, спрощуючи процеси в'їзду та працевлаштування, що сприятиме економічному росту і культурному обміну в регіоні.

Раніше “Коментарі” писали, що влада Тоскани, одного з наймальовничіших регіонів Італії, оголосила про запуск інноваційної програми "Резиденція в горах", метою якої є залучення нових мешканців до своїх гірських районів. Це рішення було прийнято на тлі чисельності населення, що неухильно скорочується, що ставить під загрозу економічну стійкість і культурну спадщину місцевості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини