Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Найпопулярніші вживані авто з США: що обирають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпопулярніші вживані авто з США: що обирають українці

33,5 тисячі «американців» на українських дорогах: ТОП-5 популярних авто

сьогодні, 11:16
Поділіться публікацією:

Протягом дев'яти місяців 2024 року в Україні зареєстрували майже 33,5 тисячі вживаних авто, які були ввезені зі Сполучених Штатів. Це складає близько 19% від усіх машин, що цього року отримали українські номери, повідомляє Укравтопром. Найбільш популярними серед них стали моделі Tesla — Model 3 і Model Y.

Найпопулярніші вживані авто з США: що обирають українці

Які вживані авто з США обирають українці

Попит на вживані авто з США зріс на 79% у порівнянні з минулим роком. Однією з причин такої тенденції є доступність цін на американські машини, а також те, що більшість з них досить нові. Середній вік таких авто складає близько 5,9 років.

За інформацією Укравтопрому, майже половина автомобілів, ввезених зі США (45%), працюють на бензині. Проте електромобілі також набирають популярність — вони займають 35% ринку. Ще 7% припадає на гібридні машини та авто з газовими установками (ГБО), а дизельні авто становлять 6%.

ТОП-5 вживаних авто з США в Україні

Лідером серед вживаних авто зі США стала Tesla Model 3 — зареєстровано 3613 таких машин. Друге місце зайняла Tesla Model Y з 3035 реєстраціями. Третю позицію посів Ford Escape, який вибрали 2236 покупців. Слідом за ним йдуть Jeep Cherokee (2014 авто) та Volkswagen Passat (1921 авто).       

Фахівці пояснюють популярність Tesla тим, що все більше українців цікавляться екологічним транспортом, а умови для придбання та користування електромобілями в Україні стають дедалі вигіднішими. Крім того, вживані авто з США часто мають привабливу ціну, що робить їх вигідним варіантом для багатьох українських водіїв.                                                                             



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини