Лютий розпочнеться зміною погоди: до чого готуватись українцям

З Європи до України йдуть атмосферні фронти далекого циклону Margrit.

1 лютого в українських регіонах прогнозується зміна погоди. Про це в соціальних мережах розповіла прогнозистка Наталка Діденко.

"В четвер із північного заходу Європи до нас прийдуть атмосферні фронти далекого скандинавського циклону Margrit, які принесуть на захід дощі, на північ - дощ з переходом у мокрий сніг, у центр - дощ з переходом у мокрий сніг у Вінницькій області", - розповіла синоптик.

Як прогнозує Наталя Діденко, в східних регіонах, більшості центральних та в південній частині істотні опади 1 лютого малоймовірні.

"Вітер буде західних напрямків, поривчастий, на заході та півночі можливо сильний, до 15-18 метрів за секунду!" – попереджує синоптик.

Температура повітря, за прогнозом Діденко, поки що суттєво не змінюється. Найближчої ночі буде від 3 градусів морозу до 2 тепла, а протягом дня +1...+7 градусів.

В столиці України 1 лютого більшу частину доби опади також не передбачаються, але збільшиться хмарність і ввечері буде йти невеликий мокрий сніг та дощ. Найближчої ночі в Києві стовпчик термометра показуватиме близько нуля, вдень у четвер +3...+5 градусів.

"Надалі в Україні переважатиме волога, проте нехолодна погода з невеликими коливаннями температури повітря, буде вітряно", - завершила Діденко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ", що наробив шкоди в українських регіонах, був одним з найсильніших на території чорноморського регіону за останні кілька десятків років. Далі такі циклони утворюватимуться щораз частіше. Про це попереджує науковець та метеоролог Ігор Кібальчич.