Головна Новини Суспільство робота і кар'єра 11 ознак того, що робота робить вас нещасним
commentss НОВИНИ Всі новини

11 ознак того, що робота робить вас нещасним

Навіть якщо ви неймовірно любите свою роботу, головне - вберегти себе від вигорання

9 листопада 2020, 23:47
Поділіться публікацією:

У всіх бувають погані дні на роботі. Але якщо кожен ранок для вас — це випробування, або на роботі вам хочеться провалитися крізь землю, ймовірно, проблема криється набагато глибше.

11 ознак того, що робота робить вас нещасним

Автор книги "13 речей, які розумово сильні люди не роблять" Емі Морін вважає, що вороже робоче середовище може змусити людей бути нещасними, а іноді може навіть стати причиною депресії. Проблема в тому, що коли ви потрапляєте в цю пастку, вибратися з неї буває вкрай важко.

На думку автора книги, почуття пригніченості, яке виникає, коли видумаєте про свою роботу, може привести до того, що ви станете вкрай непродуктивні, а це загалом буде чинити негативний вплив на ваше життя. Морін вважає, що можна виділити 11 ознак того, що робота руйнує ваше життя:

1. Ви не можете перестати думати про свою роботу

Ваші вечори і вихідні повинні бути присвячені очищенню вашого розуму і розслабленню. Якщо ж ви приходите додому і не можете перестати програвати в голові момент, який пройшов не так, як вам хотілося, або весь час думаєте про те, як не хочеться завтра йти на роботу, то це може значно позначитися на вашому житті. Подібні думки можуть заважати вам отримувати задоволення від життя і привести до депресії.

2. Ви часто скаржитеся на роботу

Якщо ви дійсно нещасні та не задоволені своєю роботою, ви можете почати витрачати багато часу та енергії, пояснюючи друзям, родині та всім, хто буде слухати, як вам не подобається робота. Іноді, це може допомогти позбутися негативу, але з іншого боку, ви ризикуєте цілком і повністю розчаруватися у своїй роботі.

3. Світські заходи з колегами починають здаватися швидше нудними, ніж веселими

Усім потрібен час для себе, але ви все одно повинні насолоджуватися спілкуванням. Якщо ваша робота висмоктує з вас життя, ви можете почати відмовлятися від будь-якої можливості поспілкуватися, тому що спілкування починає вас втомлювати. Проявлятися це може в бажанні пообідати наодинці з собою або, якщо ви після роботи намагаєтеся швидше з усіма попрощатися та усамітнитися вдома.

4. Ваші думки про роботу перебільшено негативні

Все може початися з того, що ви не хочете йти на роботу. Ви можете постійно боятися того, що вас за щось будуть лаяти або ви можете залишитися без підвищення. З таким ставленням до роботи ви не зможете якісно повноцінно працювати та насправді ризикуєте "нарватися" на критику керівництва.

5. Ви не звертаєте уваги на все хороше в роботі

Коли ви відчуваєте себе пригніченим, ви схильні бачити склянка наполовину порожньою. Навіть якщо в один прекрасний день на роботі станеться дев'ять хороших речей, ви, ймовірно, зосередитеся на одній поганій речі. Коли ви пригнічені, то легко не звертати увагу на позитивні події

6. Ви відчуваєте проблеми зі здоров'ям

Депресія впливає не тільки на ваше психічне здоров'я. У деяких людей також можуть з'являтися фізичні ознаки депресії, наприклад, головні болі, біль в животі, тощо. Також в такі періоди страждає ваша імунна система, і ви піддаєте себе ризику підчепити якийсь вірус.

7. Ви не хочете вставати з ліжка вранці

Якщо ваша робота робить вас нещасним, ви не захочете вставати з ліжка, тому що це означає, що вам доведеться приступати до виконання завдань, за які вам платять. Морін зазначає, що важко почати свій день, коли ти, не встигнувши відкрити очі, настроюєш себе на те, що він буде негативним.

8. Ви дратівливі

Ви можете виявити, що ваше терпіння на межі, якщо ваша робота робить вас нещасним або сумним. Ви можете стати більш агресивним щодо колег, чіплятися до всіх без приводу, тим самим ускладнюючи життя і собі, і оточуючим.

9. Ви говорите, що хворі тільки для того, щоб залишитися вдома

Якщо ваша робота є основною причиною інших психічних і фізичних проблем, то цілком логічно, що ви хочете уникнути її за всяку ціну.

10. Ви перестали звертати увагу на свою продуктивність

Підвищена прокрастинація, відсутність участі та неохайна робота — все це ознаки вигорання на роботі. Це, у свою чергу, цілком може призвести до того, що ваші негативні прогнози про роботу дійсно збудуться. Якщо ви будете протягом тривалого часу неякісно виконувати свою роботу, вас можуть понизити в посаді або навіть звільнити.

11. Ви не можете розслабитися навіть у вихідні

Зазвичай, у вихідні ми максимально забуваємо про роботу і намагаємося розслабитися. Якщо ж ви відчуваєте, що навіть у неділю намагаєтеся думати про роботу і скласти план на наступний тиждень, то це привід задуматися. Коли ви вже на вихідних будете уявляти, який складний тиждень вас чекає, то ні про яке розслаблення не може бути й мови. Відповідно, ви не зможете бути продуктивним протягом усього тижня.

Раніше "Коментарі" писали, що китаєць заробляє гроші вельми незвичайним способом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини