Катастрофічний брак працівників прогнозують Україні: рахунок на мільйони

Директорка місії USAID в Україні Теодора Делл розповіла, де Україна може взяти трудовий ресурс

В Україні до 2023 року не вистачатиме від 5 до 10 млн нових працівників. Такий прогноз дала директорка місії USAID в Україні Теодора Делл під час проведення IX форуму “Диригенти змін” від Deloitte Ukraine, який нещодавно відбувся в Києві, повідомляє портал “Коментарі”.

За словами Теодори Делл, брак людського ресурсу — один із найкритичніших викликів, з якими найближчим часом зіткнеться економіка України.

“Від 5 до 10 млн нових працівників не вистачатиме в Україні до 2030 року. Але акумулювати цей ресурс можна із власного потенціалу країни. Наш офіс у Вашингтоні провів дослідження і підрахував, що зараз рівень зайнятості в Україні — 52%. Тоді як в Європі ця цифра — 76%. І якщо ці цифри хоча б прирівняти, на ринку додатково з’явиться 4,8 мільйона працівників”, — поділилася розрахунками вона.

Нагадаємо, що Мінекономіки спільно з Міноборони та іншими зацікавленими структурами підготували зміни до правил бронювання працівників, які будуть розглянуті на наступному засіданні уряду

Зміни передбачають анулювання відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних у разі виявлення необґрунтованого бронювання під час мобілізації.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Кабмін призначив масштабні перевірки підприємств щодо бронювання працівників. У постанові уряду йдеться про проведення повторної перевірки підприємств, які мають право на бронювання своїх працівників від мобілізації. Дізнатися детальніше, що перевірятимуть та у яких випадках можуть скасувати бронювання, читайте за посиланням.