Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Кабмін висунув нові вимоги до початку робочого дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін висунув нові вимоги до початку робочого дня

Під час карантину в Україні Кабмін рекомендує змістити початок робочого дня

20 червня 2020, 22:16 comments3015
Поділіться публікацією:

Поки в Україні триває карантин уряд рекомендує розпочинати робочий день не дуже рано, щоб уникнути скупчень у громадському транспорту. Така інформація випливає з постанови Кабінету міністрів України №500.

Кабмін висунув нові вимоги до початку робочого дня

Згідно із документом, органам виконавчої чи місцевої влади, іншим підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності треба забезпечити гнучкий режим робочого часу – йдеться про різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу. Такі зміни мають обмежити скупчення громадян в транспорті та на шляхах прямування на роботу чи з роботи.

Так, рекомендується встановити початок роботи о 9, 10 годині чи більш пізній час. Окремо зазначені такі сфери, як оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспорту, поштова та кур’єрська діяльність, тимчасове розміщування та організація харчування, страхова діяльність, освіта, надання соціальної допомоги, а також мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Також місцевій владі рекомендують розробити маршрути руху громадського транспорту так, щоби вони ураховували змінені графіки роботи підприємств.

Нагадаємо, в ОП обговорили, чи варто повертати жорсткий карантин. Так, на нараді у президента Володимира Зеленського прийшли до висновку, що повернення жорсткого карантину вдарить по економіці, тому обрали інший шлях боротьби з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини