Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Дванадцять годин без світла: в Раді заявили, що треба терміново підвищувати тариф
commentss НОВИНИ Всі новини

Дванадцять годин без світла: в Раді заявили, що треба терміново підвищувати тариф

Україна зараз не має можливості надавати електроенергію за пільговим тарифом

1 травня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Тариф на електроенергію треба переглянути в Україні. Бо якщо цього не зробити, взимку буде великий дефіцит потужностей, відтак, світла може бути не по 6-12 годин. Таку заяву зробив член парламентського комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк, пише РБК-Україна.

Дванадцять годин без світла: в Раді заявили, що треба терміново підвищувати тариф

Тарифи на світло в Україні (фото з відкритих джерел)

На його думку, українці мають знати правду про реальний масштаб зруйнованого в енергетиці.

"Потрібно людям сказати правду. Якщо ми не ухвалимо будь-яких кардинальних рішень, то у нас буде взимку з 24 години на добу 12 або 18 години лише світло, тому що у нас буде надскладна ситуація і величезний дефіцит", — зазначив Нагорняк.

За його словами, державні компанії "Енергоатом" та "Укргідроенерго" покривають різницю між ринковою вартістю електроенергії та пільговим тарифом для населення. "Енергоатому" це коштує 100 млрд. грн. на рік, а "Укргідроенерго" — 25 млрд. грн. на рік.

"Зараз ми надавати за пільговим тарифом для населення, на жаль, не можемо. І потрібно було це рішення (перегляд тарифу для населення, – ред.) приймати раніше у квітні, і говорити з людьми відверто, що нам потрібно терміново проводити ремонтну кампанію", — наголосив нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи підвищуватимуться тарифи на комуналку для населення до кінця зими. Кабмін наразі не планує підвищувати комунальні тарифи для населення до кінця цієї зими. Зокрема, буде збережено тарифи на електроенергію. Таку заяву під час засідання уряду зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Глава уряду зазначив, влада продовжує підтримувати українські сім'ї і зберігає "пільговий тариф на електроенергію для населення", який залишається на рівні 2,64 гривні за кВт*год.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини