Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Безробіття в Україні ставить новий антирекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Безробіття в Україні ставить новий антирекорд

В Україні стрімко зростає кількість безробітних

1 червня 2020, 14:30 comments3173
Поділіться публікацією:

Карантинні обмеження негативним чином позначилися на зайнятості українців. Невтішну статистку опублікувала Державна служба зайнятості. Рівень безробіття в країні продовжує зростати високими темпами.

Безробіття в Україні ставить новий антирекорд

Так, кількість безробітних за минулий тиждень збільшилася на 16 тисяч 600 осіб. Загальне ж число безробітних українців становить вже понад півмільйона — згідно з офіційними даними без роботи залишаються 511 тисяч 267 осіб. Наголошується, що цей показник фактично на 69% вище, ніж на ту ж дату у попередньому році.

Допомогу від держави у вигляді допомоги по безробіттю отримують 424 тисячі українців.

З 12 березня, коли в країні ввели карантин, служба зайнятості зареєструвала 249,028 тисячі безробітних, що майже на 80% більше порівняно з аналогічним періодом 2019 року. З них 191,253 тис. безробітних почали отримувати допомогу по безробіттю — це на 98% більше у порівнянні з торішнім показником за такий же період.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Кабміні прогнозують подальше зростання числа безробітних. З такою заявою виступив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Так, в уряді очікують зростання безробіття до 9,4%. Відзначимо, що роком раніше, в 2019 році цей показник становив 8,2%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини