Американська бомба детонувала в аеропорту Міядзакі: що сталося

В аеропорту Міядзакі вибухнула бомба часів Другої світової війни: скасовано понад 80 рейсів

Несподіваний вибух американської бомби часів Другої світової війни призвів до екстреного скасування понад 80 рейсів в аеропорту Міядзакі. За даними Associated Press, вибух стався на рульовій доріжці, утворивши кратер діаметром близько семи метрів і завглибшки один метр. Поруч не було літаків, що запобігло серйознішим наслідкам.

За словами представників Міністерства земельних ресурсів та транспорту, вибух був спричинений 227-кілограмовою американською бомбою. Слідство продовжує з'ясовувати причини її раптової детонації. Головний секретар японського уряду Йосімас Хаяші повідомив, що роботу аеропорту сподіваються поновити вранці 3 жовтня.


Аеропорт Міядзакі має історичне значення, оскільки був побудований в 1943 як льотний полігон Імператорського флоту Японії. Звідси злітали деякі пілоти-камікадзе на місії самогубців. У цьому районі раніше було виявлено кілька бомб, що не розірвалися, скинуті американськими військовими. Сотні тонн бомб часу війни, що не розірвалися, залишаються на території всієї Японії, а іноді їх відкопують на будівельних майданчиках.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Японія хоче збільшити бюджет на оборону до рекордних 54 млрд доларів наступного року. Причиною цього стали загрози Китаю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Kyodo.

"Коментарі" також писали, що громадянин Японії , який воював на війні в Україні за Росію, загинув у червні 2024 року в Донецькій області. Цю інформацію підтвердив представник уряду Йосімас Хаясі, а японська національна телекомпанія NHK повідомила деталі загибелі японця на війні в Україні.