Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Зуби дракона» і не тільки. Стало відомо, що окупанти виготовлять на захоплених заводах
commentss НОВИНИ Всі новини

«Зуби дракона» і не тільки. Стало відомо, що окупанти виготовлять на захоплених заводах

Окупанти в окупованому Бердянську частину захоплених заводів використовують, як цехи для ремонту військової техніки, розповів в інтерв’ю «Громадському радіо» службовець Бердянської райради, пишуть «Коментарі»

30 січня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

Як відзначив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов, у тимчасово окупованому Бердянську окупанти більшість захоплених промислових підприємств просто знищили. Зокрема, порізали та вивезли до Росії. Проте, додав службовець,  декілька заводів вони все ж використовують у військових цілях.

«Зуби дракона» і не тільки. Стало відомо, що окупанти виготовлять на захоплених заводах

Частину заводів росіяни все ж розікрали

"Підприємства, які їх влаштовували з військової точки зору, до прикладу, ЖБК (завод "Житлово-будівельникй кооператив" – ред.), який виготовляв бетон і металобетонні конструкції, вони там виробляли "зуби дракона" для себе"
, — розповів Дудукалов.

Окрім того, за його словами, на деяких підприємствах окупанти ремонтують військову техніку.

 "У мікрорайоні "Колонія" є підприємство "Дормаш", там вони облаштували ремонтний цех, ремонтували танки й іншу техніку"
, — відзначив заступник голови Бердянської районної ради.

Ті ж підприємства, які в чомусь не влаштували росіян, каже Дудлаков, були "подеребанені". За його словами, їх вивезли в Росію без жодної звітності і документів.

"Тобто, це просто крадіжки, мародерство і військові злочини одне за одним",
— наголосив службовець.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", на окупованій Луганщині загарбники вирішили "націоналізувати" птахофабрику. Зокрема, у  зв’язку з неспроможністю російського уряду задовольнити потребу населення в продуктах, йдеться про курячі яйця, на Луганщині окупаційна адміністрація вирішила захопити єдину діючу птахофабрику регіону.

Окрім того, "Коментарі" розповідали, що окупанти масово ігнорують проблеми мешканців, на захоплених територіях. Зокрема, у листопаді 2023 року на тимчасово окупованому Кримському півострові в результаті шторму було пошкоджено тисячі будинків. Однак російські загарбники досі не виплатили компенсації за руйнування постраждалим кримчанам.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини