ЗСУ здійснили потужну атаку по Росії: знищено 120 дронів

Сили оборони атакували воєнний об'єкт на території Росії та знищили 120 безпілотників та частину особового складу.

21 червня Військово-морські Сили ЗСУ спільно з СБУ здійснили атаку по російському військовому полігоні у Краснодарському краї. Завдяки удару по воєнному об’єкту було знищено 120 дронів та частину особового складу.

Пресслужба ВМС ЗСУ повідомила про вдалі дії українських сил на території Росії.

"21 червня силами та засобами Військово-Морських Сил ЗС України, у взаємодії зі Службою безпеки України, було уражено об'єкти військового полігону 726-го навчального центру у Краснодарському краї. Цей заклад займається навчанням та підготовкою військовослужбовців для використання БПЛА різних видів", - повідомили у ВМС ЗСУ.

Згодом Військово-морські Сили ЗСУ розповіли про деталі операції, зокрема вказали на кількість та моделі знищених безпілотників:

  • ударний безпілотник "Ланцет" – 50 одиниць;
  • розвідувальний дрон ZALA – 40;
  • дрон Shahed-136 або "Герань-2" – 20;
  • розвідувальний безпілотник SuperCam - 10.

Крім знищених дронів також під удар потрапили інструктори та технічний персонал Єлабуги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові встановили рекорд по атаці на території РФ. Дрон запущений ГУР пролетів відстань у понад 1800 км вглиб Росії та уразив об'єкт.

Також "Коментарі" писали про рекордні втрати Росії, які спричинили українська армія. За один місяць росіяни втратили у два рази більше військових, ніж в середньому вони втрачали щомісячно у війні в Україні. Сили оборони змогли знищити близько 39 тис. російських окупантів у травні, а попередній рекорд був встановлений у грудні 2023 року - майже 30 тис. російських солдатів.