ЗСУ замахнуться на Курчатов чи Курськ: які подальші плани України щодо Курщини

За інформацією FT, Україна не планує захоплювати більше території на Курському напрямку

На сьогоднішній день перед українськими військами не стоїть завдання захоплювати нові території на Курському напрямку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Financial Times" розповів представник українського оборонного відомства.

Співрозмовник видання наголосив, що українські сили сконцентровані на виконанні інших завдань. Які саме це завдання представник Міноборони України не розповів.

"Україна не планує захоплювати більше території на Курському напрямку, натомість працює над окупацією та захистом своїх флангів. Курська операція завжди планувалася для того, щоб українські війська могли швидко відійти, якщо ситуація погіршиться", - сказав співрозмовник.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українська армія здобула тактичну перемогу, захопивши приблизно 1200 квадратних кілометрів російської території після блискавичної та успішної атаки 6 серпня. Операція допомогла відновити певну віру в наступальний потенціал ЗСУ, повністю змінивши наратив війни, але це не найголовніше. Про це вважають західні аналітики Financial Times.

Експерти зазначають, навіть якщо розрахунок України на те, що прорив у Курську область пом'якшить тиск на східному фронті, ще не виявився вірним, це все одно може спонукати Москву до збільшення сил у контрнаступі. Якби переговори виникли, російський диктатор Володимир Путін, певно, був змушений позбавити Україну козиря – Курської області.

У матеріалі йдеться про те, що представник українського оборонного відомства заявив, що Україна не планує захоплювати більше території на Курському напрямку, а працює над окупацією та захистом своїх флангів. Курська операція, за його словами, спочатку розроблялася для того, щоб українські війська могли швидко відійти, якщо ситуація стрімко погіршиться.