ЗСУ втратили ще одне місто: кілька підрозділів зуміли вирватися з оточення з боями

ЗСУ, ймовірно, втратили Селидове, військові і експерти повідомляють, що ЗСУ з боями проривалися з оточення

Російські загарбники знаходяться в центрі Селидового і доля цього міста вже вирішена, заявив у Фейсбуці військовий, аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник. За його інформацією, ворог закріплюється у Вишневому. Як вважає Мельник, Сили оборони знову будуть відкатуватись на нові рубежі.

Окрім того, як повідомив військовий, на Курахівському напрямку противник захопив Гірник і доля Курахівки - це максимум стримування противника, з метою наповнення силами та засобами рубежу Новоселідівка-Іллінка.

З Півдня на Курахівський укріпрайон противник вирішив активізувати наступ західніше самого Курахово, а саме в напрямку Костянтинополя, щоб таким чином оточити Курахово і не витрачати сили в лобових атаках, додав Мельник.

"Причини нашого відступу такі ж як і були раніше, якоїсь роботи над помилками не прослідковується", - додав військовий.

У свою чергу воєнкор Богдан Мірошніков заявив, що по Селидовому гарних новин нема і вже не буде.

"Кілька підрозділів змогли вирватися з оточення. Те, що можна було тримати місяцями - втрачено за кілька днів. Навіть враховуючи нерівність у силах та засобах. Якщо те саме повториться в Кураховому - то я вже не знаю Висновків нема. Непотрібно це нікому. Все добре. "Ситуація контрольована", - написав у Телеграмі Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в українському місті Селидове, що на Донеччині, російські окупаційні війська вдаються до масових вбивств мирного населення, про це повідомив офіцер Збройних Сил України з позивним "Алекс". За його словами, після патрулювання територій міста з допомогою дронів було виявлено численні тіла у цивільному одязі, розкидані по приватному сектору. Зазначимо, що ці райони не були зруйновані в боях, що свідчить про те, що людей убили після того, як місто опинилося під контролем окупантів.