ЗСУ вперше збили висотний розвідувальний дрон на висоті понад 3620 метрів (ВІДЕО)

Військові ЗСУ вперше збили висотний російський безпілотник в небесній дуелі

Українські військові змогли вистежити та збити ворожий розвідувальний дрон на висоті понад 3 з половиною кілометри. Про це повідомили у 3-й окремій танковій Залізній бригаді, інформує портал "Коментарі".

"Це сталося 7 вересня над Харківщиною. Щойно засікли ворожий БПЛА "Орлан-10", у заданий район помчалася група "Ворон" зенітного ракетно-артилерійського дивізіону.

У взаємодії з побратимами-прикордонниками визначили курс та висоту цілі. На місці один воїн підготував техніку до роботи, потім вступили в дію ще двоє членів екіпажу мисливців за розвідувальними "крилами" окупаційних військ.

Полювання було надскладним. По-перше, висота — понад три кілометри; во-друге, "Орлан" постійно змінював напрям та висоту. Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи "Ворон" безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео — фінальний момент атаки", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що "Орлан-10" — вкрай небезпечний безпілотник. Може пролетіти 600 кілометрів, піднятися на 5 кілометрів, радіус дії — 120 кілометрів. Виявляє цілі та корегує вогонь, перехвачує радіоперемовини, блокує мобільний зв'язок, "ламає" сигнал GPS, скидає боєприпаси з малої висоти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Штурмові групи окупантів відмовляються від виконання завдань – ОТУ "Харків"

Війська рф продовжують тиснути на всіх активних ділянках фронту, але успіху не мають. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ранкове зведення оперативно-тактичного угруповання "Харків".

Підрозділи Сил оборони продовжують утримувати займані позиції. Противник здійснює підготовку до поновлення штурмових дій, однак його штурмові групи зі складу 79-го мотострілецького полку 18-ї мотострілецької дивізії відмовилися від виконання завдань.

Де окупанти поповнюють поточні втрати та заходять до міста – читайте за посиланням.