Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ відійшли з-під Очеретине: куди далі наступатиме ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ відійшли з-під Очеретине: куди далі наступатиме ворог

Попри значні втрати, росіяни продовжують наступати

2 травня 2024, 20:47
Поділіться публікацією:

ЗСУ доволі прогнозовано відійшли з виступу між Очеретине і Кераміком, а противник очікувано продовжує наступати шляхом введення резервів, атакуючи по всій лінії бойового зіткнення, пише у соцмережі офіцер ЗСУ Микола Мельник.

ЗСУ відійшли з-під Очеретине: куди далі наступатиме ворог

РФ продовжує наступ на Авдіївському напрямку. Фото з відкритих джерел

"Найбільш проблемним для ЗСУ залишається Авдіївсько-Бахмутський відтинок. І якщо під Часовим Яром противник поки не може прорватися, то південніше все не так позитивно. Ворог активно атакує, не залишаючи часу не просто перегрупуватися, а іноді елементарно евакуювати поранених і загиблих", — повідомив Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, наразі ворог прогнозовано намагається обійти з флангів та захопити Архангельське, маючи за остаточну мету максимально розширити південний фас охоплення Торецького укріпрайону.

Також військовослужбовець відзначив, що противник прогнозовано рухається на Сокіл. З одного боку, ворог сковує боєм українські бригади, а з іншого – у випадку успішного наступу росіян ЗСУ змушені будуть відійти з підкови між Уманським і Новопокровським. За традицією, додав він, відступати ЗСУ будуть на "заздалегідь підготовлені позиції", які ніхто готував.

За словами Миколи Мельника, окупанти несуть чималі втрати, однак не зупиняться, поки в української армії не з'явиться достатня кількість артилерійських снарядів.

"Втрати в росіян доволі значні. За 1,5-2 дні вони втрачають механізовану бригаду. Але поки окупанти не відчують, що в українців знову з'явилася артилерія на рівні хоча б жовтня 2023 року, вони будуть кидати в бій все, що є. Ми тримаємося лише на героїзмі простого українського солдата, який кров'ю розплачується за прорахунки та амбіції високих командирів", — додав офіцер ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини