ЗСУ у Вовчанську пішли вперед: британська розвідка назвала причину успіхів наших воїнів

Британські аналітики вважають, що Курська операція допомогла українським військовим відтіснити російські війська

Російському командуванню довелося відвести сили з району Вовчанська для підтримки операцій у Курській області, де ЗСУ під час блискавичної операції взяли під контроль виступ російської території у серпні 2024 року. Це скоротило можливості російських військ у районі Вовчанська. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

У зведенні йдеться про те, що бої за Вовчанськ тривають з травня 2024 року, коли російські окупанти розпочали наступальну операцію в Харківській області, ймовірно, щоб створити "буферну зону" для стримування та пом'якшення будь-яких українських атак у районі Білгорода.

За інформацією британської розвідки, це призвело до того, що Вовчанськ (за 5 км на південь від кордону України та Росії) став містом, за яке ведуться запеклі бої, і обидві сторони прагнуть витіснити один одного з цього району.

Наприкінці вересня 2024 року українські сили відбили та очистили Вовчанський агрегатний завод, який завод був опорним пунктом Росії, дозволяючи проводити тактичні операції на річці Вовча.

"Його втрата, ймовірно, обмежить можливості російських сухопутних військ щодо просування в Харківській області. Ймовірно, що український контроль над заводом сприятиме подальшим контрнаступам на півночі міста, щоб відтіснити російські війська до кордону України та Росії", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - путінський режим продовжує примушувати призовників підписувати контракти в армії. Це допомагає РФ поповнювати війська для ведення війни проти України. Про це йдеться у новому звіті Міноборони Британії у X (Twitter).

Також видання "Коментарі" повідомляло – на Харківщині росіяни йдуть уперед: тривожні подробиці від британської розвідки.