Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ сповільнили поступ у Курській області: у США розповіли, що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ сповільнили поступ у Курській області: у США розповіли, що відбувається

Аналітики ISW зазначають, що ЗСУ стабілізують ситуацію в Курській області

29 серпня 2024, 07:35 comments1641
Поділіться публікацією:

Просування ЗСУ у Курській області сповільнилося. Військові намагаються зміцнитися та утримати окремі райони, які вони нещодавно взяли під контроль. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ сповільнили поступ у Курській області: у США розповіли, що відбувається

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

За даними російських військових блогерів, темп атак українських військових у Курській області сповільнився. ЗСУ намагаються утримати та зміцнити окремі райони.

Інші військові блогери стверджували, що російські війська поступово стабілізують ситуацію у Курській області. На оприлюднених 28 серпня геолокаційних кадрах видно, як російські війська діють у східному селищі Коренево. Це свідчить про те, що ЗСУ, ймовірно, нещодавно відійшли з цього району, а російські війська поновили деякі втрачені позиції.

Один із російських військових блогерів стверджував, що українські війська просунулися повз села Вєтрено, Крем'яне та Шептухівка (все на схід і північний схід від Коренево); у межах східного Нечаєва та Черкаського Порічного (обидва на північний схід від Суджі); і на полях на південь від селищ Спальне (на південний схід від Суджі).

Російські блогери стверджують, що підрозділи 810 морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) зачистили Спальне і відновили контроль над населеним пунктом.

Міноборони Росії та інші російські джерела стверджують, що ЗСУ також атакували на схід від Коренєва біля Ольгівки, на північ від Суджі біля Малої Локни, на схід від Суджі біля Російської Конопельки та на південний схід від Суджі біля села Борки.

Тим часом інший російський блогер 28 серпня заявив, що росіяни відбили спроби ЗСУ перетнути міжнародний кордон поблизу Журавлівки у Білгородській області (на південний захід від Білгорода та на північ від Харкова).

Президент Чечні Рамзан Кадиров, командир чеченського спецназу "Ахмат" Апти Алаудінов та інші російські джерела визнали, що у Курській області воюють російські призовники.

Російське опозиційне видання "Мобілізаційні новини" повідомило, що командування армії РФ планує відправити до Курської області призовників із 290-го ракетного полку (7-й ракетний корпус 27-ї ракетної армії) та 2187-го полку повітряно-десантних військ (98-а бригада).

Читайте також на порталі "Коментарі" — понад сто солдатів-строковиків, які нещодавно повернулися до РФ у рамках обміну військовополоненими, можуть знову відправити на війну проти України. Про це пише російський опозиційний проект "Можемо пояснити".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини