ЗСУ прийняли нову стратегію через події в Курську: про що йде мова

Сили оборони України дотримуються стратегії оперативного мовчання щодо загострення кризової ситуації на території Курської області РФ

8 серпня під час презентації застосунку "Армія+" президент України Володимир Зеленський підкреслив здатність української армії досягати значних результатів, не згадуючи при цьому прямо ситуацію в Курській області Росії. Про це повідомляє Reuters.

Українські військові, ймовірно, дотримуються стратегії мовчання щодо подій у Курській області, де, за словами Москви, ЗСУ могли діяти з вівторка. Зеленський, говорячи про можливості українських військових, зауважив: "Усі бачать, що українська армія вміє дивувати. І вміє досягати результатів."

Це відзначення здатності до несподіваних дій, як вважають аналітики, натякає на успіхи українських військових на полі бою, де вони не лише ефективно протистоять переважаючим силам ворога, але й завдають значних ударів, захищаючи суверенітет та незалежність України.

Варто зазначити, що Україна офіційно не підтвердила своєї участі в операціях на території Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що каже міжнародне право щодо "вторгнення" на Курщину. Згідно ст. 51 Статуту ООН Україна має “невід’ємне право на індивідуальну або колективну самооборону, якщо відбудеться збройний напад” на неї, про це повідомляє колишній посол України в США Валерій Чалий.

Окрім того, за його словами, саме збройна агресія РФ, підтверджена не лише де-факто вторгненням і тимчасовою окупацією регулярними російськими військами території України, але й багатьма документами ООН та інших організацій та й самою Україною, проти України стала підставою для застосування Україною права на самооборону.

При цьому, за його словами, в разі реалізації права на самооборону – воно може здійснюватися й на території агресора — на землі, в повітрі, на морі включно.