ЗСУ пішли на штурм: оновлена карта ISW у Курській області

ЗСУ мали успіх у Глушківському районі Курської області

Українські війська нещодавно мали успіх у просуванні у Глушківському районі Курської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить оприлюднений 30 вересня звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські воски нещодавно просунулися у Глушківському районі Курської області.

Геолокаційні кадри від 29 вересня показують, що ЗСУ просунулися на захід і північний захід від Веселого (на південь від Глушкового) і, ймовірно, захопили північно-західну частину селища.

29 вересня ЗСУ продовжили штурмові дії на "українському плацдармі" в Курській області, але підтвердженого поступу не було.

Російські джерела ISW стверджували, що ЗСУ атакували поблизу Любимівки, біля Крем'яного, Погребків, Камишівки та Черкаського Поріччя.

Російські "військори" зазначають, що ЗСУ, ймовірно, діють у районі Ольгівки (на схід від Коренєво).

29 вересня війська РФ провели контратаку поблизу "українського плацдарму" в Курській області, але жодного поступу в цьому районі не мали.

Російські джерела стверджували, що війська РФ контратакували в районі Любимівки, Дарино, Ніколаєво-Даріно та Плєхово.

За оцінками українського військового оглядача Костянтина Машовця, російські війська зосередили в Курській області від 40 000 до 41 000 військовослужбовців і мають намір передислокувати туди ще 6 тисяч осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Москві знали про операцію ЗСУ в Курській області: The Guardian дізналося про нові деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – відтіснення українських військ із курскої області було доручено Федеральній службі безпеки Росії. Але виконати завдання Кремля ФСБ поки що не вдається. Вся проблема в тому, що воює ФСБ у Курській області безуспішно і безуспішно намагається координувати бойові завдання з військовими. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).