Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ оточили багатотисячне угрупування росіян в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ оточили багатотисячне угрупування росіян в Курській області

Ворог навіть не зрозумів, як ЗСУ вдалося провести успішний рейд і оточити велику групу росіян на Курщині

18 вересня 2024, 14:26 comments3346
Поділіться публікацією:

Сили оборони України досягли стратегічної мети в ході Курської операції, про це в ефірі Freedom  повідомив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж.

ЗСУ оточили багатотисячне угрупування росіян в Курській області

Бої в Курській області

За його словами, стратегічна мета полягала в дезорієнтації ворога, і Сили оборони змогли цього досягти. Також ЗСУ створили нову лінію військових дій. Саме це, каже експерт, змусило ворога відтягувати значні сили, які тепер не можуть бути перекинуті на інші напрямки, такі як Покровськ, Курахівське чи Вовчанське.

Генерал підкреслив, що українські сили створили потужну буферну зону, яка дозволяє маневрувати та неочікувано атакувати противника, зокрема порушуючи його логістичні ланцюги. За його словами, такі дії включають підрив мостів та понтонних переправ. Українські  війська, підкреслив експерт, постійно маневрують, що ускладнює ворогу нанесення ударів авіацією та ракетними системами.

За словами Маломужа, хоча українські сили залишили кілька населених пунктів, це не має вирішального значення, адже основною метою є відтягування та знищення російських військ у окремих секторах.

Він також зазначив, що коли російські війська були відтягнуті з фронту, українські військові несподівано вдарили по іншому сектору в Курській області, де ворог був неготовий до такого розвитку подій.

"Практично укріпрайони були оголені. І ми замкнули ще одну велику групу — до 7 тисяч осіб. Це ще одна успішна операція. Тим більше вона проведена у вигляді ефективного рейду. І ворог не міг навіть зорієнтуватися, як це сталося. Тому активність зростає. І ось цей варіант переходу до нестандартних дій — це й удари по Курському напрямку, де ворог не очікує, й маневри на лінії зіткнення вогню, удари в інших секторах, де ще бої не йдуть, але ворог також втрачає свої позиції, а тим паче маємо змогу тепер уже нейтралізувати цілі великі підрозділи 7-8 тисяч — це практично дві бригади, як дивізія. Це дуже потужне з’єднання, але в більшості, звичайно, строковики — це дуже чутлива категорія”, — сказав Маломуж.

Генерал вважає, що якщо українські війська зможуть створити умови для здачі російських солдатів у полон, це може призвести до протестних настроїв серед матерів російських військових.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ створюють в Курській області котли для росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини