ЗСУ на Курщині використовують тактику створення для ворога численних котлів

ЗСУ в Курській області створюють для росіян численні котли, щоб поповнити обмінний фонд

Влада країни-агресора оголосила про примусову евакуацію з міста Рильськ у Росії, оскільки Збройні сили України можуть оточити його з двох напрямків. Йдеться про загрозу з боку Суджі, що веде до Кореневого та далі на Рильськ, а також із боку українського Глухова, розташованого в Сумській області, повідомив в ефірі 24 каналу військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан.

Він зазначив, що на Сумщині перебувають українські сили, які готові до оборони й можуть бути задіяні за необхідності.

За його словами, з Глухова прокладено дорогу, яка веде до Рильська, і її можна використовувати для пересування техніки. Світан вважає, що росіяни враховують цей фактор, тому й організовують евакуацію цивільного населення. На його думку, українські сили можуть повністю відрізати російське угруповання, що перебуває у боях у районі Снагості на Курщині, якщо почнуть просування з Глухова у напрямку Рильська.

Світан вважає, що тоді російські війська опинилися у складній ситуації через природний бар'єр – річку Сейм, яка обмежує їхні маневри. Якщо українські сили зможуть перекрити їм доступ до північної частини траси, то до 5-7 тисяч російських військових, серед яких і десантники, можуть опинитися в оточенні.

Окрім того, експерт повідомив, що на Курському напрямку Сили оборони ведуть маневрові бої, намагаючись створювати локальні "котли" для російських військ. Ця тактика, за словами Світана, використовується по всій лінії фронту, оскільки росіяни можуть застосовувати авіабомби (КАБи), що ускладнює будівництво фортифікаційних споруд.

"Це оперативне оточення, коли противнику, який засів у якомусь російському селі, перерізають усі ланцюги постачання й чекають поки він "звариться" та вийде з піднятими руками", – пояснив Світан.

За його словами така тактика дозволяє взяти в полон велику кількість окупантів, що сприяє їхньому обміну, а також зменшує втрати українського особового складу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Курській області знову оголосили обов’язкову евакуацію.