ЗСУ деокупували частину важливого населеного пункту: деталі

Окупанти всіма силами чіпляються за Глибоке, що на Харківщині

Протягом останніх двох тижнів українські військові деокупували частину населеного пункту Глибоке, що на Харківщині. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі каналу Київ 24 розповів заступник комбата батальйону ударних БпАК "Ахіллес", 92-й ОШБр Олесь Маляревич, інформуючи про ситуацію на напрямі.

"Ми деокупували частину території, а саме Глибокого. Це дуже важливий населений пункт. І зараз ворог схаменувся, підтягнув значні резерви і намагається повернути втрачені позиції. Зараз відбуваються інтенсивні бойові дії з їхнього боку. Ми зараз знаходимося в обороні та в принципі надійно тримаємо лінію". оборони", - сказав військовий.

За його словами, тут знаходиться, зокрема, 11 танковий полк росіян, але постійно відбуваються ротації супротивника.

Маляревич зазначив, що тривалий час працювала морська піхота, зараз її частково змінює мотострілкові дивізії. Тобто, що вони мають боєздатне, то й сюди спрямовують. Наразі взагалі "Ахмад" зайшов, щоб посилити позиції загарбників.

Захисник наголосив, що ворог робить все, щоби Глибоке не втратити.

"Це маленький населений пункт, але дуже важливий. Обидві сторони це розуміють. Тому зараз точаться бої. Я думаю про Глибоке ще довгий час чутимуть українці, що відбувається. Якщо не деокупувати цей населений пункт, то там пряма дорога на кордон. Вони це розуміють і тому чіпляються за нього всіма силами", – пояснив Маляревич.

Зазначимо, за даними Генштабу ЗСУ, минулої доби бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ і Липці.

У ОТГ "Харків" повідомили, що у Вовчанську противник продовжує штурмові дії у районі багатоповерхової забудови. Також зазначали, що у районі населеного пункту Глибоке переміщення особового складу противника має одиничний характер через високу активність ударних БПЛА Сил оборони. Наголошуються на випадках відмов військовослужбовців армії РФ від виконання бойових завдань, інформували в ОТГ "Харків".

Читайте також на порталі "Коментарі" - бої у Курській області: чому не всі у ЗСУ підтримують цю операцію.