Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зовсім втратили совість: Віталій Кім про атаки ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Зовсім втратили совість: Віталій Кім про атаки ворога

Окупанти обстрілюють Миколаїв та область з артилерії

1 червня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

Російські окупанти посилили інтенсивність обстрілів Миколаєва та області з артилерії після контрнаступу ЗСУ на півдні. Про це в ефірі Єдині новини розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Зовсім втратили совість: Віталій Кім про атаки ворога

Площа у Миколаєві, фото Вікіпедія

За його словами, 1 червня, ворог гатив по житлових кварталах обласного центру артилерією 150 калібру, вдень було випущено чотири снаряди, є загиблий. Голова ОВА вважає, що це "відповідь" росіян на те, що їх в Херсонській області ЗСУ змусили втікати й зривати мости через Інгулець. Українці працюють по тилах окупантів, а ті намагаються посіяти паніку серед людей й додають щільності вогню.

Віталій Кім каже, що по Миколаєву росіяни щодня стріляють з самохідних гармат 2С7 "Піон". Не всі городяни ховаються від обстрілів, реагують на вибухи по-різному. Військові дають сигнал повітряної тривоги, коли є загроза ракетного обстрілу, який фіксують. Тоді як артилерійський обстріл відбувається без попередження й це постійна небезпека в зоні ураження. В травні місцева влада нараховувала 60% населення в місті. 

Наразі люди повертаються до домівок, хоча влада застерігала, говорили, що треба почекати, бо зараз підвищилася небезпека.

В області населені пункти теж під обстрілами, це і Баштанка, й Очаків, Миколаївський район окупанти обстрілюють артилерією кілька разів на день. Гуманітарна ситуація в області контрольована, вистачає продуктів, води, є нестача пального та черги на АЗС. На вулицях Миколаєва є приватні автомобілі. Місцева влада зробила запаси продуктів та ліків.

Як писав портал "Коментарі", Німеччина обіцяє надати українцям сучасні системи ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини