Знищення вагнерівців в Малі: як ситуація вплине на війну в Україні

Чи можуть російські втрати в Африці допомогти Україні покращити ситуацію на фронті.

Повстанці-туареги в Малі завдали удару по російських найманцях з "Групи Вагнера". Близько сотні вагнерівців було вбито, а ще десятки опинились у полоні. Полковник та військовий коментатор Сергій Грабський розповів, чи можуть російські втрати в Африці вплинути на війну в Україні.

Сергій Грабський вважає, що поразка росіян в Малі лише іміджева і не вплине на ситуацію на війні в Україні. За його словами, в Африці ліквідували невелику групу вагнерівців, яка може бути замінена іншими росіянами.

"Нехай навіть було знищено 100 російських найманців. Тобто це лише 10% від тієї кількості росіян, яких ми щодня знищуємо на фронті. Це невеликий епізод, який в той же час дуже хороший, адже кожний загиблий ворог, який не стріляє в нашу сторону – це гарна річ, але, виходячи з масштабів, параметрів і завдання, які ставляться – це жодним чином не вплине на дії російської армії на україно-російському фронті", - вважає військовий експерт.

Також Грабський наголошує на потребі України зберігати нейтралітет щодо туарегів-повстанців.

"Ті, хто знищив "вагнерівців" – це туареги, які проголосили своєю країною Азавад. Кочовики, які хочуть мати незрозуміло яку країну. Тому Україна має бути дуже обережна з цим питанням. Обережними треба бути ще й тому, що ці туареги свого часу декларували такі поняття як ісламський джихад, що є частиною ІДІЛ і інших терористичних угруповань", - говорить Грабський.

За словами військового коментатора, росіяни можуть використати будь-яку українську офіційну підтримку туарегів заявивши, що Україна підтримує екстремістські рухи.

Більше про вплив знищенних у Малі вагнерівців на війну в Україні читайте у нашому матеріалі: "Що значить удар по вагнерівцях в Африці: чи дійсно Путін послабить наступ в Україні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Малі ліквідували командира вагнерівців, який вів бої у Бахмуті та Соледарі.

Також "Коментарі" писали, що туареги запропонували передати Україні полонених бійців з "ПВК Вагнер".