ЗМІ шокували цифрою втрат РФ у боях на сході України

Втрати Росії більш ніж у 40 разів перевищують ті, які вона зазнала за десятирічне вторгнення до Афганістану у 1990-х роках

Втрати Росії в Україні під час наступів на східному фронті перевищили 600 тисяч осіб особового складу вбитими та пораненими. Таку заяву зробили у Пентагоні на умовах анонімності під час брифінгу для працівників мас-медіа. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

У матеріалі наголошується, що ці втрати більш ніж у 40 разів перевищують ті, які РФ зазнала за десятирічне вторгнення до Афганістану у 1990-х роках.

У виданні наголосили, що за останні кілька місяців російські війська захопили кілька ключових міст, які українці завзято утримували.

"Російські наступи з літа складалися з масованих артилерійських атак, за якими прямували великі переміщення військ, які прагнули добре укріплених українських позицій, що призвело до тисяч жертв. Московські командири, схоже, обрали стратегію обміну тіл на землю", - йдеться в публікації.

Наразі російські війська наближаються до міста Покровськ на Донеччині Донбасу, падіння якого стане серйозним ударом для українських сил, додали в "Politico".

За словами одного з військових чиновників, Росія направила "вражаючу" кількість військ на Покровськ, на відносно "маленьку територію". Це підтверджує її криваву стратегію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - багато військових аналітиків і самі військові підтверджують, що головна перевага росіян ан фронті полягає в тому, що їх банально більше, ніж українців. Але ця проблема може з часом зникнути. Чисельна перевага Росії над Україною може почати зменшуватися вже до кінця цього року. Таку думку в інтерв'ю Intelligencer висловив американський військовий експерт Майкл Кофман.

Аналітик зазначив, що, незважаючи на тиск, який Москва чинить на Україну, її сили зазнають значного виснаження і стикаються із серйозними обмеженнями.