Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, скільки українських бригад у Курській області: чим обумовлений їхній успіх
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки українських бригад у Курській області: чим обумовлений їхній успіх

Кількість українських бригад у Курській області зростає з кожним днем

10 серпня 2024, 10:00 comments1695
Поділіться публікацією:

Через чотири дні після початку вторгнення України в Курську область Росії кількість підтверджених українських бригад у зоні вторгнення та навколо неї зросла як мінімум до п'яти: чотири армійські механізовані бригади та одна бригада зі складу незалежних штурмових авіаційних сил. Як передає портал "Коментарі", про це пише Forbes, загалом ці підрозділи можуть включати до 10 000 військовослужбовців та 600 одиниць бронетехніки.

ЗМІ дізналися, скільки українських бригад у Курській області: чим обумовлений їхній успіх

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

"За чотири дні п'ять бригад частково або повністю зайняли близько 400 квадратних миль Курської області і взяли в полон десятки російських військовослужбовців. Можливо, що бригади не мають наміру залишатися в Росії, але наразі немає жодних ознак того, що вони уповільнюють свої атаки", — йдеться у матеріалі Forbes.

Як нагадується у статті, у перші години українського наступу було підтверджено безпосередню участь трьох бригад: 22-ї та 88-ї механізованих бригад, а також 80-ї десантно-штурмової бригади.

Однак у четвер 116-та механізована бригада розмістила відео, зняте безпілотною групою "Хорн", на якому зображені танки та бронетранспортери бригади, що рухаються до Курська. А на день пізніше 61-а механізована бригада також оголосила про себе у відео з російського міста Суджа.

Крім того, 49-а артилерійська бригада знаходиться приблизно за 30 миль від місця Курської битви. Також у цьому районі знаходиться 27-а артилерійська бригада, яка є єдиним оператором HIMARS, зазначають у Forbes.

Так, у п'ятницю було оприлюднено відео, на якому HIMARS атакує колону російських військ, що рухаються до Курська. На знімках, зроблених після атаки, видно сім знищених вантажівок і безліч загиблих солдатів.

Цей обстріл допомагає пояснити, як українцям вдалося просунутися так далеко і так швидко. Схоже, артилерія не дозволяє свіжим російським військам дістатися поля бою, зазначають у Forbes.

При цьому у статті наголошується, що артилерійська блокада зменшує одну з головних небезпек для української операції – ризик того, що Росія ізолює українські частини.

"Але росіяни не зможуть ізолювати українців, якщо вони не зможуть прорватися через українську артилерію, щоб атакувати лінії постачання основних українських сил. І щодня затримки закріплюють успіхи українців, оскільки до Курська прибувають все нові підрозділи", — зазначають у Forbes.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, чи готовий Путін пожертвувати однією з ділянок фронту заради захисту Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини