ЗМІ дізналися, на що Росія обмінює Курську область

За інформацією Forbes, Росія обмінює Курську область на можливість захопити Покровськ

Якщо військове командування України сподівалося, що прорив у Курську область послабить тиск на ЗСУ на східному фронті, рішення РФ, ймовірно, його розчарувало. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Forbes".

ЗМІ зазначає, що російські загарбники залишили війська на східному фронті, кинувши на Курщину молодих і погано навчених призовників, фактично давши зрозуміти, що не мають наміру відмовлятися від своєї мети – захоплення Покровська.

"По суті, Росія промінює Курськ на частину східної України. Україна промінює частину сходу на Курськ. Чи вартий будь-який компроміс - це політичне питання, яке не має легкої відповіді для обох сторін", - зазначає видання.

Зараз окупанти продовжують просуватися в районі Покровська – у п'ятницю їхня піхота зайшла до Новоградівки і навіть підбила з гранатомета український танк. Покровськ розташований біля основних українських магістралей постачання на захід від Донецька.

Журналісти наголошують, навіть елітна 47-а механізована бригада української армії з двома десятками вцілілих танків М-1 "Абрамс" не змогла зупинити наступ ворога. За даними Conflict Intelligence Team, якщо для захисників міста і є надія, то вона полягає у значних російських втратах, які обтяжують окупантів.

"На Покровському напрямку противник починає відчувати дефіцит ресурсів. Кількість попередніх напрямків зменшилась із семи до трьох за два тижні", - зазначили в Українському центрі оборонних стратегій.

Однак навіть повільний поступ є небезпечним, оскільки лінія фронту наближається до Покровська. У виданні вважають, що якщо це призведе до ширшого розвалу української оборони на сході, Київ може пошкодувати про початок Курської операції.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ЗСУ пояснили, що буде, якщо росіяни захоплять Покровськ.