ЗМІ дізналися дату: Путін прийняв рішення підірвати ЗАЕС – готує провокації ще на одній АЕС

Російський диктатор Путін також планує майже одночасно техногенну катастрофу на Курській АЕС

Російський президент Володимир Путін ухвалив рішення підірвати захоплену російськими окупаційними військами Запорізьку АЕС. Росіяни планують теракт наприкінці серпня-початку вересня. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію розповсюдили ЗМІ, посилаючись на повідомлення в телеграм-каналі "Генерал СЗР", який нібито ведеться від імені колишнього генерала Служби зовнішньої розвідки Росії.

Повідомляється, що практично в цей час Кремль планує техногенну катастрофу на Курській АЕС, щоб звинуватити в цьому Україну. Володимир Путін активував процес підготовки техногенної катастрофи на Курській АЕС. Днями Путін дав розпорядження відновити підготовку, а реалізація планується на кінець серпня-початок вересня. Зафіксовані неодноразові спроби за допомогою безпілотників атакувати Курчатов – це не що інше, як провокації, схвалені вищим військово-політичним керівництвом РФ та російськими спецслужбами.

Таким чином Путін хоче вийти "зі стратегічного глухого кута", у якому опинився через розв'язану війну в Україні.

"Російським керівництвом подвійну катастрофу буде оголошено "терористичною атакою" на ядерні об'єкти, в чому звинуватить Україну. Путін готовий піти на колосальні жертви серед мирного населення, забруднивши радіацією величезні частини території Росії, України, Республіки Білорусь та інших країн, заради виходу зі стратегічного глухого кута", - зазначають інсайдерські джерела.

Ці плани президента Росії підтримує частина керівництва силового та військового блоків та готує їх до реалізації.

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава української розвідки Кирило Буданов вважає, що загроза теракту на Запорізькій АЕС, про яку багато говорилося останнім часом, зменшується. За словами голови ГУР, було вжито певних дій у цій сфері – як публічних, так і непублічних. З Вашингтона теж надійшов сигнал, що там уважно стежать за ситуацією навколо ЗАЕС та можливими провокаціями з боку окупаційних військ. Що можна сказати щодо ситуації навколо ЗАЕС останнім часом і на даний момент? Наскільки великі ризики? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.