ЗМІ дізналися, чому страти українських полонених обернуться для росіян катастрофою

Forbes пише про те, що помсти за страти українських військових від бійців ЗСУ довго чекати не доведеться

Масові страти українських захисників під час повномасштабної війни "напевно обернуться проти росіян". Історія вже неодноразово підтверджувала, що страта воїнів-противників однієї зі сторін конфлікту мотивувала іншу сторону стратити полонених у помсту. Причому відповідь завжди була набагато жорсткішою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

"Скарлю українських полонених, російські війська тільки посилюють жах і без того жахливої війни - і майже напевно гарантують, що звірства, які вони творять, зрештою торкнуться і їх самих", - наголошується в матеріалі.

Автори публікації також повідомили деталі недавнього вбивства супротивником дев'ятьох українських бійців у Курській області.

"Недавня російська контратака на західному краї українського виступу (на Курщині, - Ред.), мабуть, очолювана 155-ю бригадою морської піхоти, не зайшла надто далеко - але вона зайшла досить далеко, щоб наздогнати групу українських операторів безпілотників біля звільненого українцями російського зміцнення за межами села Леонідове", – йдеться у матеріалі.

Журналісти додали, що у цьому районі знаходився гарнізон 33-го штурмового батальйону та 41-ї механізованої бригади Збройних сил України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - останнім часом суттєво побільшало випадків збільшення страт українських військовополонених. Це відбувається за згодою та заохочення російських командирів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).