ЗМІ дізналися, чому Путін дуже ризикує, залучаючи війська КНДР до війни проти України

У ЗМІ вже говорять про те, що Південна Корея може приєднатися до союзників Києва, що стане великою проблемою для Москви

Залучення північнокорейських військ до війни в Україні може стати проблемою путінського режиму, оскільки це потенційно призведе до втручання Південної Кореї. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання Bloomberg.

ЗМІ зазначає, що такий розвиток подій, можливо, посилить тиск на президента Південної Кореї Юн Сок Йола з боку США та союзників по НАТО щодо перегляду політики, яка забороняє Сеулу надавати летальну допомогу країнам, які перебувають у стані війни. Південна Корея має значні запаси зброї та боєприпасів, яких потребує Україна для захисту від російської агресії, зокрема мільйони артилерійських снарядів.

До того ж, наголошують автори матеріалу, раніше жоден північнокорейський лідер раніше не стикався із ситуацією, коли військові сили країни зазнавали значних втрат, беручи участь у закордонному конфлікті. Один із ключових принципів політики Північної Кореї – пріоритетність збройних сил, які впливають практично на всі аспекти суспільного життя.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Південна Корея може розглядати можливість прямого відправлення зброї та розвідувального персоналу до України у відповідь на повідомлення про розгортання північнокорейських військ у Росії для участі у війні Росії на Україні. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) із посиланням на Південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

Повідомляється, що джерело в уряді Південної Кореї заявило, що Південна Корея розглядає можливість відправлення південнокорейських військових, ймовірно, з розвідувальних підрозділів на Україну для спостереження за тактикою та бойовими можливостями північнокорейських сил та допиту захоплених північнокорейців.