ЗМІ дізналися, чим може закінчитися для України припинення вогню та перемир'я

Bloomberg нагадав, що Путін знайде будь-яку нагоду, щоб порушити домовленості

Припинення вогню в Україні може призвести до більшої шкоди, ніж користі. У тих реаліях, які складаються сьогодні, таке перемир'я лише підбадьорить російського диктатора Володимира Путіна, послабить Україну та закладе фундамент нових військових дій. Заходу має попрацювати для того, щоб знайти найкращий план. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ зазначає, що деталі "плану перемоги" президента України Володимира Зеленського не оприлюднено, його основна ідея не змінилася: лише сильна Україна може змусити Путіна сісти за стіл переговорів.

Видання зазначає, що це правда. Поки російський диктатор Володимир Путін упевнений, що зможе витримати підтримку України з боку Заходу, його війна на виснаження триватиме. Ключовим питанням залишається, як змінити його стратегію.

"Bloomberg" пише, що Путін час від часу показував готовність до переговорів, але його ультимативні умови, зокрема відмова України від претензій на чотири анексовані регіони та Крим, а також від прагнення до вступу до НАТО, свідчать про його нещирість. Вся економіка Росії мобілізована на війну, Кремль продовжує купувати зброю у країн-ізгоїв, а мета Путіна залишається незмінною: окупувати всю Україну.

Автори матеріалу вважають, що перемир'я створює значні ризики для України. Пауза у бойових діях дасть країні-агресору можливість набрати нові сили, відновити втрати, заповнити нестачу зброї та виправити тактичні недоліки. Путін, швидше за все, використовує цю паузу для підготовки до нових атак, як це було після вторгнення в 2014 році.

"Bloomberg" наголошує, ця загроза посилюється тим, що припинення вогню може призвести до того, що міжнародна підтримка України суттєво зменшиться. Адже серед західних союзників уже йдуть розмови, щоби зменшити фінансову допомогу, і деякі, як Німеччина, закладають скорочення в наступному бюджеті. Перемир'я може надати їм зручне виправдання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - The Times розповіло, чому війна в Україні стає небезпечнішою.