Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізнались чи повернеться Зеленський у Київ з дозволом бити по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізнались чи повернеться Зеленський у Київ з дозволом бити по Росії

Ймовірно, Байден не дасть Україні дозвіл бити по Росії західною зброєю

сьогодні, 12:33
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський повернеться зі США, не отримавши дозволу на завдання ударів західною зброєю вглиб Росії, повідомляє газета The Times.

ЗМІ дізнались чи повернеться Зеленський у Київ з дозволом бити по Росії

Байден і Зеленський

У матеріалі видання йдеться про те, що Зеленський особисто звертався до президента США Джо Байдена та віце-президенти Камали Гарріс з проханням зняти обмеження на використання британських ракет Storm Shadow та американських ATACMS проти російських об'єктів. Однак видання підкреслює, що змін у позиції Вашингтона щодо застосування далекобійних ракет не було оголошено.

Натомість The Times звертає увагу, що під час виступу поруч із Зеленським, Гарріс перейшла на обговорення свого політичного суперника — республіканця Дональда Трампа, який балотуватиметься на наступних президентських виборах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що план перемоги Володимира Зеленського передбачає надання Україні дозволу завдавати ударів західною зброєю вглиб Росії. Було сподівання на те, що після того, як РФ отримала балістичні ракети з Ірану, Україна врешті отримає такий дозвіл. Втім, у Білому домі заявили, що позиція Джо Байдена із приводу далекобійної зброї не змінилася.

Після того, як Зеленський поїхав у США, щоб представити свій план перемоги, диктатор Путін заявив про зміну ядерної доктрини РФ і пригрозив Україні та її союзникам ядерними ударами. На думку експертів, така заява була зроблена саме для того, щоб налякати Байдена і він відмовився давати Україні дозвіл бити по Росії.

Окрім того, розвідка США заявила, що якщо США та їхні союзники дозволять Україні здійснювати далекобійні удари по території РФ, Кремль може вдатися до більш жорстких дій у відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини