Жодного вцілілого кварталу: окупанти рівняють із землею ще одне українське місто

Російські окупанти знищують Торецьк, використовуючи тактику випаленої землі

Тривають важкі бої за Торецьк у Донецькій області, де не залишилося жодного вцілілого кварталу — майже всі будівлі пошкоджені внаслідок щоденних ударів російських FPV-дронів. Попри це, ворог значно рідше використовує важку техніку, заявив в ефірі Freedom Євген Ієвлєв, військовослужбовець 109-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

За словами Ієвлєва, російські війська змінили тактику штурму. Раніше вони атакували великими групами, але тепер кількість штурмових підрозділів суттєво скоротилася.

Військовий розповів, що окупанти рідше використовують техніку через ризик її знищення українськими безпілотниками на відстані. Натомість вони почали активно застосовувати FPV-дрони, яких мають дуже багато. Штурми здійснюються невеликими групами по 10-12 осіб, які діють під прикриттям артилерії та дронів, додав Ієвлєв.

Росіяни також використовують тактику випаленої землі: спершу обстрілюють позиції з мінометів і скидають авіаційні бомби, а потім заходять на знищені території.

У свою чергу військовий оглядач Денис Попович підкреслив, що захоплення Торецька може відкрити ворогу шлях для просування в напрямку Костянтинівки з південного боку. Це створює загрозу для великих міст агломерації, таких як Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і Слов'янськ.

Попович додав, що події на Торецькому напрямку не мають прямого зв’язку з наступом росіян на Покровськ, хоча можливий розвиток подій на цих ділянках фронту може взаємно вплинути на ситуацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжують просуватися у лобову в Торецьку, розповів воєнкор Богдан Мірошніков. За його словами, там немає чіткої лінії бойового зіткнення серед руїн будинків, а в одному ряду багатоповерхівок можуть бути наші військові та ворог почергово.